6 tipů na zlepšení pleti

Tagy:  pokožka, kosmetika, pokrmy, mléko, kouř, cigarety, tučná jídla, voda, kosmetička

Sponzorované odkazy:

6 tipů na zlepšení pleti

Krása není jenom o upraveném zevnějšku, lesklých vlasech a precizním make-upu, téměř každého na první pohled zaujme pleť, proto by měla být hladká, svěží a jednoduše zdravá. Bohužel, ne všem nám bylo do vínku dáno, vlastnit hedvábně hebkou pokožku a proto tam, kde nezafungoval zákon přírody, pomůže pár ,,zlepšováků", jak pleti dodat to, co potřebuje.

Výběr vhodné kosmetiky

Spousta žen si svou pleť nevědomky kazí sama a to především používáním špatné kosmetiky. Teď si možná říkáte, že vaše kosmetika nemůže neodvádět vynikající práci, neboť stála majlant, ovšem i ty nejluxusnější výrobky vám nebudou nic platné, pakliže nejsou určeny pro typ vaší pleti.

Krásná pleť je základ, autor: Vincent BoiteauKrásná pleť je základ, autor: Vincent Boiteau

Pozor na mléko

Je vědecky prokázáno, že u některých jedinců, a není jich málo, kvalitu pokožky velmi výrazně ovlivňuje konzumace mléka. Pakliže denně vypijete litr polotučného nebo plnotučného mléka a trápí vás stále pupínky, ač dávno nejste v pubertálním věku, zkuste pití tohoto nápoje omezit a sledujte změnu. Jistě se v brzké době dostaví pozitivní výsledky.

Kouř a cigarety

O tom, že jsou cigarety životu nebezpečné nemusí být ani řeč, ovšem nijak zvlášť neprospívají ani pokožce, ta v příliš zakouřeném prostředí hůře dýchá, coč vede k následnému ucpávání pórů a vzniku nepříjemných komedonů. Vyhýbáním se cigaretovému kouři uděláte velký krok ke zlepšení zdraví a stavu pleti.

Oblíbené mastné pochutiny

Kdo z nás si jednou za čas nedá s chutí smažené hranolky či pořádný řízek, ovšem nic se nesmí přehánět a jakmile se jedná o pokožku, pak to platí dvojnásob. Naše tělo si s extrémně mastnými a tučnými pokrmy příliš nerozumí a pokud tuto stravu konzumujete často, vaše nehezká pokožka je toho důkazem. Pokuste se proto vyhýbat nejenom smaženému jídlu, ale také uzeninám a salámům.

Uzeniny a tučné pokrmy pleti neprospívají, autor: mastermaqUzeniny a tučné pokrmy pleti neprospívají, autor: mastermaq

Navštivte odborníka

Pokud se vám dělají pravidelně pupínky a trpíte mastnější pletí, rozhodně popřemýšlejte o návštěve kosmetičky, které by se měly stát vaší rutinní záležitostí. Odbornice vám nejenom doporučí vhodnou kosmetiku, ale také vás hnisavých boláčků zbaví.

Dodržujte pitný režim

Suchá, matná pokožka bez lesku je znakem přesušení, které nejčastěji vzniká nedostatkem tekutin. Zavlažujte proto tělo denně alespoň dvěma litry čisté vody.

Článek 6 tipů na zlepšení pleti byl publikován 8. dubna 2013 v 14.00 v rubrice Zdraví a Krása. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...