Vyzkoušejte dary od včel nebo je věnujte jako zdraví prospěšný vánoční dárek

Vyzkoušejte dary od včel nebo je věnujte jako zdraví prospěšný vánoční dárek

Pokud máte se včelami spojený jen med, kterým si sladíte čaj zchlazený na vhodnou teplotu, abyste nezničili účinné látky, které v něm jsou, vězte, že nejde o jediný produkt, který můžete u včel najít. Ano, k populárním patří třeba oblíbený Manuka med, který se v minulosti používal jako tradiční lék a díky výzkumu léčivých medů dochází k jeho návratu. Vyzkoušet můžete ale také včelí pyl nebo třeba propolis. Co o nich víte?

Propolis – kvalitní přírodní antibiotikum

Pokud rádi vyzkoušíte přírodní typy antibiotik, jako např. česnek, můžete při počátcích nemoci vyzkoušet i nejpřírodnější antibiotikum propolis. Včely sbírají živici jako základní hmotu z květů topolů, bříz, borovic a podobně. Poté, co ji rozžvýkají a doplní ji o sliny, vznikají nové látky. Výsledkem je propolis. Ten je pro přežití včel životně důležitý. Ochraňuje je před nemocemi, ale také před klimatickými změnami, jako jsou vítr a chlad. Propolis vzniká díky lepkavé ochranné látce, kterou vylučují rostliny, aby ochránily své pupeny a květy před infekcí.

Tato účinná a mimořádně vyvážená antibiotická látka je vhodná k léčebnému použití. Obsahuje živici, balzámy, éterické a aromatické oleje, kyselinu skořicovou, chryslin, vanilin, galangin, tectochrisin, isalpinin, pinocebrin, kyselinu ferulovou a další. Používá se jak v medicíně, tak v kosmetickém průmyslu.

Koupit si můžete třeba propolisovou tinkturu. Anebo vyzkoušejte sušený včelí pyl, což je další produkt z dílny včeliček. Včelí pyl je léčivý, má omlazující účinky, a také má schopnost bojovat proti různým chorobám.

Pomáhá zlepšit imunitu, pomáhá při klimakterických problémech, působí jako antibiotikum, zlepšuje stav organismu při hubnutí, stimuluje mozkovou činnost, zlepšuje chuť do jídla, zpomaluje proces stárnutí, pomáhá při onemocnění prostaty, zvyšuje energii, redukuje otoky kloubů a končetin…

Více informací najdete na medaren.sk.

Článek Vyzkoušejte dary od včel nebo je věnujte jako zdraví prospěšný vánoční dárek byl publikován 17. října 2022 v 00.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...