Alpro – zdraví z přírody

Tagy:  mléčné výrobky, produkty, alpro, sojové mléko, rýžové mléko, ořechové mléko, ovesné mléko

Sponzorované odkazy:

Alpro – zdraví z přírody

Mléčné produkty jsou dnes složkou jídelníčku téměř každého člověka, ovšem najdou se tací, kterým kravské mléko prostě nevyhovuje či jsou na něho dokonce alergičtí. Vědecké studie dokazují, že takových případů přibývá a fakt, že jej dnes bez sebemenších problémů konzumujete, ještě neznamená, že tomu tak bude i za několik let. Abyste se necítili ošizeni, existuje varianta v podobě sojových a jiných přírodních nápojů, které mléko dokonale nahradí, dodají vám spousty živin a navíc skvěle chutnají.

Nejklasičtější a nejznámější variantou alternativy mléka, je mléko sojové, vyráběné extrakcí sojových bobů. Ovšem ne všechny produkty jsou kvalitní. Některé jsou chemicky ošetřené, doslazované a navíc obsahují tuk, který není nikterak prospěšný. Proto je dobré vědět, na kterého výrobce se obrátit a do koho vložit svou důvěru. Jedničkou na trhu ve výrobě přírodních nápojů je rozhodně Alpro, které se netají svými postupy a používáním těch nejkvalitnějších surovin.

Firma s téměř třicetiletou tradicí se zaměřuje na ryze přírodní produkty, které jsou určeny především pro ty, co ze zdravotních nebo osobních důvodů nemohou konzumovat živočišnou stravu. Produkty jsou ale tolik lahodné, že je užívají i ti, kterým prostě a jednoduše chutnají.

Sojová klasika

Na trhu tedy najdete především sojové výrobky, které jsou jakousi klasikou. Jedná se o mléka, ale také o smetany, díky kterým můžete připravit jakákoliv jídla, do kterých se běžně smetana přidává. Omáčky, jogurty, dezerty – již nic není nemožné. Kromě přírodní varianty sojového mléka, kterou zakoupíte ve verzi original nebo light, existují také ochucená mléka – čokoláda, vanilka, jahoda a banán, které ocení především malé děti.

Autor: Alpro_Soya_YoghurtAutor: Alpro_Soya_Yoghurt

Ořechová mléka

Velmi populárními produkty se staly také ořechová mléka, která mají lahodnou chuť a přitom jsou čistě na přírodní bázi. V nabídce najdete mléko mandlové nebo lískooříškové, která se získávají lisováním ořechů za studena. Pokud by vám varianta v podobě jednoho litru přišla příliš, zakoupit si můžete i menší ,,pitíčka", která dokonale poslouží jako odpolední svačinka v práci nebo na výletě.

Produkty z rýže a ovsa

Pokud jste se sojovým mlékem nebo ořechovým doposud neztotožnili, můžete také ochutnat další produkty, kterými jsou mléka rýžová a ovesná. Rýžové mléko má lehce nasládlou chuť, proto často chutná menším dětem, kterým mléko a mléčné výrobky obecně, chybí. Ovesné mléko je spíše neutrální, můžete jej tedy, stejně jako to sojové, používat například do kávy nebo na vaření a pečení.

Kokosové mléko

naprostou novinkou je mléko kokosové, které je výbornou pochoutkou. Chcete si připravit lehký letní dezert, který bude bez cukru, tuku a především bez laktózy? Pak si rozmixujte libovolné ovoce a přidejte kokosové mléko. Skvělý osvěžující koktejl je na světě.

Ostatní dobroty od Alpro

K dalšín dobrotám patří také velmi oblíbené dezerty, kterými jsou pudinky v kelímku. Zakoupit je můžete v drogerii DM nebo v potravinách jako je Albert, Billa, Tesco nebo Interspar. K dostání jsou příchuti čokoláda, hořká čokoláda, vanilka a karamel. Dezert je něco mezi jogurtem a pudinkem a chutná opravdu dokonale.

Článek Alpro – zdraví z přírody byl publikován 28. června 2014 v 17.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...