Proč nosit sluneční brýle i na jaře?

Sponzorované odkazy:

Proč nosit sluneční brýle i na jaře?

Sluneční brýle nám pomáhají chránit zrak před škodlivým UV zářením. Zároveň však umí být velice zajímavým módním doplňkem. V našich končinách nosí většina z nás sluneční brýle především v létě. Ale i na jaře by měly být sluneční brýle naším každodenním společníkem.

Na jaře je u nás sluníčko pěkně ostré a v kombinaci s odtávajícím sněhem, dokáže být velice nepříjemné pro oči. Zejména když trávíte většinu pracovní u monitoru. Většina lidí, kteří se věnují kancelářským profesím, mívají velice citlivé oči, a tak ocení ochranu očí před slunečními paprsky při jarním výletu do přírody.

Díky velké agitaci kožních lékařů už většina z nás pravidelně aplikuje na svou pokožku ochranné krémy s UV faktorem. Bohužel však málokdo myslí na to, že škodlivé UVA a UVB záření škodí i našemu zraku. Nejjednodušší ochranu poskytují sluneční brýle s kvalitním filtrem, který dokáže blokovat téměř sto procent tohoto škodlivého záření. Makulární degenerace a šedý zákal jsou pouze vrcholem špičky ledovce očních onemocnění, která způsobuje právě nadměrné množství UV záření. Sluneční brýle vás také dokáží ochránit i před některými druhy rakoviny oka a rakoviny kůže v očním okolí.

Vzpomeňte také na to, když vyrazíte ven bez brýlí. Taky si všelijak kryjete oči a mžouráte do sluníčka? Tohle je přesně ten důvod proč máte více vrásek v okolí očí a kořene nosu.

Myslete i na své děti a naučte i batolata nosit sluneční brýle. Na pultech obchodů je jich na výběr široké množství, často jsou zdobeny oblíbenými dětskými hrdiny, a tak se nebudete muset bát, že je vaše dítko nebude chtít nosit.

Speciální skupinou, která by na kvalitní brýle neměla zapomínat, jsou řidiči. Sluneční brýle ochrání nejen váš zrak, ale i život. Pomohou předejít oslnění a vy nebudete mít z řízení unavené a podrážděné oči, vydržíte řídit déle bdělí a nebudete si během jízdy neustále mnout oči. A co vy? Nosíte sluneční brýle pokaždé, když jdete ven?

Článek Proč nosit sluneční brýle i na jaře? byl publikován 12. dubna 2023 v 07.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...