Jak na sluneční alergii? Nepodceňujte sílu sluníčka

Tagy:  sluníčko, slunce, opalování, pokožka kůže, pleť, ochrana

Sponzorované odkazy:

Jak na sluneční alergii? Nepodceňujte sílu sluníčka

Sluneční paprsky jsou pro většinu lidí naprosto nepostradatelné a pro život opravdu důležité. Sluníčko vám totiž nejenom dodá krásnou barvu, ale také vám umožní věnovat se mnohým venkovním aktivitám a stejně tak vaší mysli dodává energii a pozitivní naladění. Atmosféra v letních měsících je zkrátka diametrálně odlišná od té zimní, kdy jsou lidé spíše smutní a především znudění. Ovšem sluneční paprsky mají i svoji negativní stránku, která jedince obtěžuje a znepříjemňuje jim jak dovolenou, tak celé letní dny. Sluneční alergie postihuje čím dál více lidí a není radno si s ni zahrávat. Chcete si dovolenou užít se vším všudy a netrápit se alergickými projevy na vaší pokožce? Pak dodržujte jednotlivé kroky a vaše kůže bude zářit štěstím a zdravím.

Začněte už na jaře

Abyste svoji pokožku na přicházející jaro a příval teplých slunečných dní pořádně připravili, měli byte začít již na jaře. Jakmile se sluníčko začne klubat zpoza zimních mraků, vydejte se lékárny pro tabletky s vitaminy a betakarotenem. Skvělou volbou jsou orální tabletkyod značky Bioderma, které se užívají měsíc před vystavováním na přímém slunečním záření. Jedinečné složení tabletek dodá tělu protilátky a alergické projevy jsou pak mírnější nebo k reakci na slunce vůbec nedojde. Pokud nechcete do pilulek investovat 500 korun, pořiďte si klasický betakaroten, který má obdobné účinky.

Vyživujte se vnitřně

Ke správnému fungování těla, orgánů a také pokožky vám samozřejmě pomůže zdravá a vyvážená strava, která je alfou a omegou lidského přežívání. Pokud se stravujete nezdravě a tělu nedodáváte dostatek potřebných živin, nemůžete čekat zázraky. Pakliže však do jídelníčku přidáte potraviny bohaté na vitamíny D a E a také betakaroten, pokožka si jistě povede o poznání lépe. Jezte proto pravidelně a ideálně denně, papriku, listovou zeleninu, špenát a sezónní ovoce.

Autor: BARNEYS.COMAutor: BARNEYS.COM

Zapomeňte na solárium

Možná jste se kdysi někde dočetli, že je velmi praktické navštěvovat před létem nebo letní dovolenou solárium. Pokožka se sice opálí, dostane jakýsi „základ“, díky kterému u moře rychleji zhnědnete a nepodlehnete tak snadno spálení, nicméně sluneční alergii solárium spíše probudí, než aby ji zamezilo. Pokud tedy trpíte na sluneční alergie, na solárium raději zapomeňte a připravujte se výše zmíněnými postupy.

Vysoký faktor to jistí

Čím vyšší UV faktor si zvolíte, tím máte větší šanci se sluneční alergii zcela vyhnout a užít si tak ničím nerušenou a krásnou dovolenou. V ideálním případě tak navštivte lékárnu a nechejte si poradit, který prostředek je skvělý pro vaší pokožku. Obecně k těm nejkvalitnějším a cenově dostupným produktům patří mléka a oleje značek Eucerin, La Roche Posay, Avéne, Bioderma, Biotherm nebo Vichy. Jakmile si vyberete jeden z produktů těchto značek, rozhodně jste nešlápli vedle, ba naopak.

Ošetřete pokožku po opalování

A posledním krokem je samozřejmě ošetření pokožky po opalování. Vhodné produkty výše zmíněných značek pokožku zklidní, dodají ji potřebnou hydrataci, živiny a zmírní příznaky sluneční alergie.

Článek Jak na sluneční alergii? Nepodceňujte sílu sluníčka byl publikován 30. července 2016 v 14.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...