Ovesné vločky jsou na ráno jak dělané!
Sponzorované odkazy:
Ovesné vločky vznikají rozdrcením zrn ovsa a jsou obecně považované za chutné a zdraví velice prospěšné. Využívané jsou v potravinářském průmyslu a velmi populárním výrobkem, ve kterém ovesné vločky mají své zastoupení, je známé müsli.
Ovesné vločky k snídani
Ovesné vločka jsou často doporučované právě k snídani. Obsahují vyvážené množství sacharidů, bílkovin i tuků. Ovesné vločky jsou snadno stravitelné, výživné, nasytí žaludek a zároveň nastartují metabolismus. Nejvhodnější je konzumovat čisté ovesné vločky v kombinaci s jogurtem či čerstvým ovocem. Ovesné vločky lze taktéž uvařit v mléce a získat chutnou ovesnou kaši. Mnoho lidí si zvyklo kupovat müsli v krabici v obchodech. Ráno si pak stačí müsli zalít mlékem a rázem je připravena chutná snídaně. Trvá to jen několik sekund.
Populární müsli
Müsli je chutná směs tvořená obvykle hlavním podílem ovesných vloček s příměsí oříšků, semen či sušeného ovoce. Směsi müsli bývají velice různorodé a bohaté. Ačkoli jsou ovesné vločky součástí zdravé výživy, mnoho lidí nesprávně považuje například čokoládové müsli za dietní stravu. I po ovesných vločkách konzumovaných v přílišném množství se dá přibrat a to obzvláště, jsou-li spojované glukózovým sirupem a vydatným podílem čokolády. Hlídáte-li si svou váhu, vybírejte ovocné müsli bez přidaného cukru.
Zdraví v ovesných vločkách
Ovesné vločky obsahuje mimo zmiňované živiny mnoho pro tělo důležitých vitamínů. V ovesných vločkách nalezneme zdroj vitamínů skupiny B, vitamín E a bohaté zastoupení stopových prvků. Ovesné vločky obsahují vlákninu, pomáhají udržovat stálou hladinu cukru v krvi, snižují cholesterol a chrání tělo před působením volných radikálů. V ovesných vločkách nalezneme také kyselinu ferulovou, díky které se nemusíme obávat onemocnění srdce a očních chorob. Oves lze použít také při péči o pleť. Spařením ovesných vloček získáme získáme nálev s čistícími vlastnostmi. Oves je obecně při použití na kůži zklidňující a má také protizánětlivé účinky.
Další ovesné pokrmy
Mimo snídaňové müsli či ovesnou kaši si můžeme z ovesných vloček připravit sladký nákyp či polévku. Z ovesných vloček si můžeme vyrobit i chutné křupavé sušenky. Stačí spojit vločky pomocí medu, přidat oříšky či slunečnicová nebo lněná semínka a lehce opražit.
Článek Ovesné vločky jsou na ráno jak dělané! byl publikován 28. prosince 2009 v 22.30 v rubrice Zdravá výživa. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).
Podobné články
- 3 tipy na snídaňové ovesné kaše 13.03.2014 12.00
- 4 tipy, ak ušetřit čas přípravou snídaně 31.01.2017 13.00
- Műsli, vaše perfektní snídaně 04.05.2010 00.00
- Alpro – zdraví z přírody 28.06.2014 17.00
- 6 potravin, které v letním jídelníčku nesmí chybět 28.07.2014 12.00
Top 10
- Kronova nemoc - choroba zažívacího ústrojí
- Streptokok v krku – neviditelný bacilonosič
- Leukocyty – zvýšené množství v krvi a moči
- Jak chránit svou pokožku na cestách
- Péče o zuby začíná již v dětském věku
- Umíte rozlišit mezi úpalem a úžehem? II. díl
- Mononukleóza – nemoc (nejen) z líbání - II. díl
- Posílení imunitního systému u dětí
- Umíte rozlišit mezi úpalem a úžehem? I. díl
- Tejpování obličeje – zaslouží si vaši pozornost?
Tagy
dieta úpal, úžeh mononukleóza péče o chrup, strava imunita kosmetika hubnutí zdraví
Doporučujeme
Magazín Uzdravim.cz se tématikou zdraví a nemoci, zdravotní problémy.