O nehty je potřeba starat se správně

Tagy:  nehet, lak, lesk, pilník, nůžky, kleštičky, kůžička

Sponzorované odkazy:

O nehty je potřeba starat se správně

Ruce nás reprezentují a jsou stále vidět. Děláme jimi drobná gesta a lidé si jich i proto ihned všimnou. Řádně pečovat o pokožku rukou je samozřejmostí, důležité však je, správně se starat také o nehty. I jim je potřeba věnovat pravidelnou pečlivou péči.

Správný tvar a délka

Nehty je potřeba udržovat a pravidelně zkracovat. Místo manikúrních nůžtiček a kleštiček sáhněte raději po pilníku, který je k nehtům šetrnější a dokážeme jím vykouzlit pěkný tvar nehtů. Díky různé hrubosti pilníčků můžeme vybrat takový, který nehty rychle zkrátí, další, který zabrousí nerovnosti a hrubý okraj nehtu a případně také lešticí, který dodá nehtům lesk. Nehty pilujeme tak často, jak to jen potřebují. Někdo dává přednost dlouhým kočičím drápkům, jiný ocení krátké praktické nehty.

Zdravá nehtová kůžička

Nejen samotné nehty, ale i nehtovou kůžičku je potřeba opečovávat. Celým dlaním proto jednou týdně dopřejeme teplou lázeň a masáž. Tu lze obohatit aromatickým olejem. Do dlaní a především nehtové kůžičky vetřeme množství výživného olejíčku a pomocí dřívka můžeme kůžičku upravit a zatlačit. Zdravé krásné nehty vyniknou především na hebkých opečovávaných rukách.

Pořiďte si správné pomocníkyPořiďte si správné pomocníky

Zdravé nehty

Často se stává, že naše nehty z nějakého důvodu strádají a nevypadají pěkně. Mohou být slabé, lámavé, třepivé či barevně nejednotné. Tyto problémy mají obvykle původ v nevyvážené stravě a dobrá je pro to odborná konzultace, či zvýšení příjmu potravinových doplňků speciálně určených ke zlepšení kvality nehtů. Dobré také je používat zpevňující laky na nehty a jiné prostředky. Největší problém bývá se slabými nehty, které lze zpevňovat vrstvami laku. V takovém případě je však obzvláště důležité používat kvalitní výživný podkladový lak.

Krásné lesklé nehty

Nejsnadnějším způsobem, jak docílit krásných lesklých nehtů je dopřát jim vrstvu barevného laku. Každý si v tomto směru potrpí na něco jiného. Laků různých odstínů s matným, lesklým či třpytivým efektem je na výběr neskutečné množství. Co se barev týče, velmi oblíbené jsou pastelové odstíny a také již tradiční krvavě červená. Laky je dobré vždy nanášet ve dvou vrstvách a nechat mezi jednotlivými lakováními časový odstup. Obzvláště u výrazně barevných laků na nehty je vhodné použít lak podkladový, který nehty chrání a zároveň zamezí nepěknému obarvení nehtů. Pokud se nám taková nepříjemnost již stala a nehty máme i v odlakovaném stavu nepěkně flekaté, pomůže nám čerstvý citrón, působící jako bělidlo.

Článek O nehty je potřeba starat se správně byl publikován 2. července 2010 v 00.00 v rubrice Krása. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...