Proč (ne)nosit gelové nehty?

Sponzorované odkazy:

Proč (ne)nosit gelové nehty?

Gelové nehty jsou v oblibě minimálně od roku 2000. Vždy se najdou ženy, které jsou rády, že mají pevné a upravené nehty, bez toho, aby si je musely každý večer upravovat a lakovat. Oproti tomu, je také velké procento žen, které se na takové ženy dívají tzv. skrze prsty a dávají přednost přírodním a pouze lehce upraveným nehtům.

Pojďme se o gelových nehtech dozvědět trochu více. Jsou škodlivé pro vaše zdraví? Je třeba si dávat čas od času pauzu od návštěvy salónu?

Je gelová manikúra škodlivá?

Samotné moderní gelové laky (jejich chemické složení) jsou prakticky neškodné. Potřeba nechat nehty jednou za čas ‚dýchat‘ mezi návštěvami manikúry je mýtus, který koluje již od zrodu této velmi oblíbené procedury. Dříve nebyly materiály tak kvalitní a neškodné jako dnes. Důležitější je výběr správné a certifikované manikérky, která vám nezničí nehtové lůžko přílišným broušením, ani vám během manikúry nezanese do nehtu a jeho okolí infekci. Je třeba dbát na extrémní hygienu, desinfekci, každá klientka by měla mít v ideálním případě svůj vlastní pilník.

Poškození nehtů vzniká při gelové manikúře především mechanicky při agresivním pilování, může jim však i ublížit plísňová, či houbová infekce.

Jak bezpečně odstranit gelový lak

I při odstraňování starého laku vzniká prostor pro poškození nehtu. Nikdy si jej doma násilně neodlupujte, pokud se chcete gelového laku zbavit, raději navštivte odborníka, který vám gel z povrchu nehtu odstraní šetrně, pomocí zábalu ze stoprocentního acetonu, neměl by vám nehty brousit.

I když nosíte gelovou manikúru, měla byste se o nehty a jejich okolí řádně starat. Zejména si pečlivě umývejte ruce, oblast pod dlouhými nehty řádně čistěte kartáčkem, používejte výživné krémy na ruce a oleje na nehtovou kůžičku.

Upravené ruce jsou naší vizitkou, proto je důležité jim dopřávat pravidelnou péči – ať již s gelovými nehty, či bez.

Článek Proč (ne)nosit gelové nehty? byl publikován 7. června 2023 v 07.00 v rubrice Krása. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...