Plavání pro naše zdraví

Tagy:  plavání, kondice, pohyb, sport, zdraví, posilování, svaly

Sponzorované odkazy:

Plavání pro naše zdraví

Přemýšlíte o aktivitě, které byste se mohli dlouhodobě věnovat? Pro zdraví by nebyla škodlivá, ba naopak by jej utužovala a zlepšovala fyzickou kondici? Právě takové je plavání, které formuje naší postavu a je přirozenou a přijatelnou námahou pro naše svalstvo.

Plavání pro všechny

Plavání je velmi oblíbeným sportem, jehož velkou předností je, že se mu můžeme věnovat v jakémkoli věku. Plavání nezatěžuje klouby, naopak je velmi prospěšné. Plavat mohou i lidé trpící nadváhou. Velikou výhodou také je, že se plavání můžeme věnovat téměř kdekoli. Městský bazén, koupaliště ale i nedaleký rybník může být tím správným místem, kde si zaplavat. Za plaváním můžeme také vyjet na výlet či dokonce na dovolenou. V krásném novém prostředí si plavání obzvláště vychutnáme.

Čím je plavání prospěšné?

Plaváním posílíme kardiovaskulární systém a prospěšné je i pro imunitu. Při plavání namáháme a posilujeme téměř všechny svalové partie, především tedy záda, břicho, nohy, hýždě i prsa. Pravidelným plaváním tak pomalu dochází k formování postavy a čím častěji se této aktivitě budeme věnovat, tím větší a rychlejší efekt na naši figuru bude mít. Dvě hodiny plavání můžeme bez problému absolvovat třikrát do týdne.

Naučte se plavat ukázkově, autor: informatiqueNaučte se plavat ukázkově, autor: informatique

Zvolte si svůj styl

Tak jako každý sport má svá úskalí, i plavání nemusí být vždy bezpečné. Důležitý je správný styl a hodiny plavání s instruktorem nám rozhodně nebudou na škodu. Aby plavání nezatěžovalo krční páteř a nemělo tak neblahý dopad na naše zdraví, je důležité držet hlavu ve správné poloze. Hlava by měla být v pozici, v jaké je přirozeně, nedoporučuje se ji zbytečně zaklánět. Při plavání tedy bude alespoň z části pod vodou. Ať už si zvolíme jakýkoli styl, je nesmírně důležité provádět jej správně.

Plavecká výbava

Skvělé je, že k plavní toho nebudeme mnoho potřebovat. Důležité jsou pouze plavky a také plavecké brýle, které zabrání vniknutí chlóru či slané vody do očí. Investice do nich se jistě vyplatí. Při pravidelných návštěvách plaveckých bazénů se nám budou hodit pantofle, které ochrání naše nohy před případnými infekcemi. Dobré bude vsadit také na kvalitní kosmetiku, která naši pleť i vlasy před častým zatěžováním chlórem ochrání.

Článek Plavání pro naše zdraví byl publikován 7. srpna 2010 v 00.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (2).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...