3 tipy na pohybové aktivity pro lenochy

Tagy:  pohybová aktivita, sport, lenost, chůze, plavání, walking

Sponzorované odkazy:

3 tipy na pohybové aktivity pro lenochy

Bohužel ne každý je sportovním nadšencem, ale pokud chcete mít pevné tělo a zkrátka „nějak vypadat“, hýbat se prostě musíte. Pakliže se vám při představě pocení se na rotopedu či běhu dělá nevolno, naučte se pohybovat příjemněji a tak, abyste zvýšili svou fyzickou kondici, dostali se do formy a případně shodily nějaký ten kilogram, který vás z nedávných svátků jistě tíží.

Obyčejná chůze

Je vědecky prokázáno, že právě chůze je tím nejlepším druhem sportu, jaký vůbec může být. Důvod je jednoduchý, jedná se totiž o přirozený pohyb, který je tělu blízký a se kterým se snadno ztotožňuje. Patříte-li ke klasickým lenochům, které na kolo jen tak někdo nevytáhne, naučte se chodit! Místo výtahu používejte schody, do práce se raději projděte a také absolvujte denně alespoň třiceti minutové procházky, jež vám zrychlí spalování a dodají dobrou náladu. Tak hurá pro pohodlnou vycházkovou obuv a dejte se do toho!

Co takhle chodit plavat?, autor: Jim BahnCo takhle chodit plavat?, autor: Jim Bahn

Plavání pro každého

Bazény a koupaliště navštěvuje drtivá většina lidí a pokud nemáte alergii na chlór či vám nevadí se ukazovat na veřejnosti v plavkách, vydejte se sportovat právě do bazénu. Plavání je po chůzi dalším velmi přirozeným pohybem, který je navíc zábavný. Záleží na vás, jaký styl zvolíte, ale buďte si jisti, že dováděním ve vodě půjdou kilogramy dolů raz dva.

Walking ve skupině

Neskutečně populární sportovní aktivitou, která si našla své příznivce na celém světě, je v posledních letech nordic walking. Tento anglický výraz vám asi příliš nenapoví, ale když si představíte svižnější chůzi s hůlkami v krásné horské krajině či v pusté přírodě spolu se skupinou stejně naladěných lidí, možná dostanete chuť si právě tuto aktivitu vyzkoušet na vlastní kůži. Nejlépe se nordic walking provádí samozřejmě v horských oblastech, ovšem pokud bydlíte ve městě, nemusíte zoufat. Většina moderních fitness center vám tuto službu ráda nabídne a také zprostředkuje. A kdo ví, možná se ještě seznámíte s příjemnými lidmi.

Článek 3 tipy na pohybové aktivity pro lenochy byl publikován 18. ledna 2014 v 00.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...