Cvičení v těhotenství – připravte své tělo na namáhavý porod!

Tagy:  těhotenství, porod, cviky, plavání

Sponzorované odkazy:

Cvičení v těhotenství – připravte své tělo na namáhavý porod!

Mateřství je pro drtivou většinu žen posvátností, nehledě na ztracenou figuru, střevní potíže a nebo strie. Požehnaným stavem buď můžete nepříjemně proplouvat a nebo si ho zpříjemnit a svému děťátku tak dopřát úžasný pobyt ve vašem bříšku. Neváhejte a začněte pro svoje zdraví i pro to malé něco dělat a pravidelně cvičte.

Hlavním a zároveň nejdůležitějším cílem těhotenského cvičení je předcházet nežádoucím změnám, ke kterým během těhotenství může dojít. Starost o perfektní figuru tedy ustupuje do pozadí. Pravidelné cvičení vede ke zlepšení kondice v průběhu těhotenství, což samozřejmě přispívá i k snadnějšímu zvládnutí samotného porodu. S pohybem začněte okolo 12. týdnu gravidity a pokračujte i po porodu.
Nezapomeňte se též vybavit oblečením přímo pro vaši skupinu, k dispozici máte elastické kalhoty se zvýšeným pasem a pohodlná prodyšná trika či tílka. Obuv zvolte sportovní, ortopedickou a nejlépe odpruženou. Ač je to k nevíře, dobře padnoucí obuv za vás odvede půlku práce.

Chcete mít zdravý porod? Cvičte proto každý den, autor: ClickchickphotographyChcete mít zdravý porod? Cvičte proto každý den, autor: Clickchickphotography

Cviky na posílení pánevního dna

Jelikož se jedná o prevenci inkontinence a pozdějších problémů s urogenitálním systémem, měla by toto cvičení podstupovat každá žena bez ohledu na věk a stádium těhotenství. Cvičící leží nejlépe na podložce na zádech, má pokrčená kolena a v pomalých intervalech stahuje pánevní dno. Trénovat byste měly každý den po dobu 5 minut. Takto jednoduše cvičit můžete i v sedě či ve stole, takže takřka kdekoliv aniž by si toho kdokoliv všiml.

Cviky na uvolnění bederní páteře

Vzhledem k rostoucímu břichu těhotné ženy se také prohlubují bolesti v oblasti zad, aby k těmto nechtěným reakcím nedošlo, naučte se jednoduché cviky v pohodlí vašeho domova. Cvičení spočívá v tom, že žena leží na zádech na podložce s pokrčenými koleny a v pomalých intervalech tiskne bederní páteř k podložce. Po určité době napětí uvolní a za chvíli cvik opakuje. Budete-li se těmto pohybům věnovat denně, vaše tělo si nejenom uleví, ale zároveň bude skvěle připraveno k budoucímu porodu.

Plavání

Plavání odjakživa patří jak k relaxačním, tak k hubnoucím druhům sportovního vyžití. Avšak málo kdo si uvědomuje, jak vydatně a blahodárně působí pro těhotné dámy. Kombinuje totiž hned dvě výhody. Zaprvé, díky cvikům instruktorky připraví tělo na namáhavý porod a zadruhé, pomůže vám vytvarovat krásné křivky a zbaví vás celulitidy. Neváhejte tedy a rychle se objednejte do těhotenského kurzu v plaveckém bazénu.

Plavání těhotenství nadmíru prospívá, autor: BossLady PhotographyPlavání těhotenství nadmíru prospívá, autor: BossLady Photography

Článek Cvičení v těhotenství – připravte své tělo na namáhavý porod! byl publikován 13. září 2011 v 23.15 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...