Detoxikace organismu

Tagy:  organismus, detoxikace, očista, půst, zdraví

Sponzorované odkazy:

Detoxikace organismu

Cítete se slabí a unavení? Trpíte zácpou či zažívacími potížemi? Přibíráte na váze? Zhoršila se Vám pleť? Pak je nejvyšší čas na detoxikaci organismu.

Co je detoxikace organismu?

Detoxikací organismu se rozumí komplexní očištění těla od všech nežádoucích a toxických látek, které se do našeho těla dostávají. A že jich není málo. Špatné stravovací návyky, neustálý stres, nedostatečný spánkový režim, málo pohybové aktivity, alkohol, kouření, znečištěné ovzduší a mnoho dalších faktorů má za následek, že náš organismus přestane fungovat tak jak má. A právě zde je na místě detoxikace organismu. Zlepší náš fyzický i psychický stav a pomáhá předcházet závažným onemocněním.

Kouření – toxické látky, autor: Mas614Kouření – toxické látky, autor: Mas614

K čemu detoxikace slouží?

Při detoxikaci organismu pomáháme lépe fungovat těmto orgánům:

  1. Játra – játra jsou největší žlázou lidského těla, filtrují krev od jedovatých látek, vstřebávají vitamíny a minerály z potravy, vytvářejí žluč, atd. Při zdravém životním stylu zvládají játra detoxikaci sama. Ale v dnešní době plné chemických přísad, barviv a „éček“ je třeba jim čas od času pomoci.
  2. Střeva – nějaký problém se střevy snad zažil úplně každý. Potvrzují to i statistiky, Česká republika je první v počtu onemocnění rakovinou tlustého střeva. Přitom právě správná peristaltika střev je velmi důležité pro celkové fungování organismu, jelikož zde dochází ke vstřebávání živin do organismu.
  3. Ledviny – ty zajišťují filtraci věškerých tekutin v těle a proto je nesmírně důležité dodržovat správný pitný režim.
  4. Kůže – velká část odpadních látek z těla odchází právě kůží. Pravidelný peeling a prokrvování jí pomáhají se lépe zbavovat nečistot.
Detailní pohled na peeling kůže, autor: RjelvesDetailní pohled na peeling kůže, autor: Rjelves

Jak a kdy detoxikaci provádět?

Detoxikaci organismu lze provádět několika způsoby:

  1. půst – jestli zvolíme půst jednodenní, nebo několika denní je jen na nás. Půst může být jak úplný, tzn. pít pouze neperlivou vodu či neslazené čaje, nebo částečný kdy lze aplikovat zeleninové, ovocné či jiné dny nebo stačí pouze vynechat tučné, sladké, sladké, smažené a kořeněné potraviny.
  2. nárazové detoxikace – zde se využívá jednodenní půst, zvýšený příjem tekutin nebo dokonce klystýr.
  3. pravidelné detoxikace – ty se provádějí v pravidelných časových intervalech. Jsou založeny buď na dietě nebo půstu.

A kdy detoxikaci organismu provádět? Někdo říká, že nejlepší doba je při úplňku, další, že detoxikace má smysl jen na jaře. Na období však nezáleží. Detoxikaci organismu lze provést kdykoliv, kdy potřebujeme.

Článek Detoxikace organismu byl publikován 19. srpna 2010 v 20.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Jana Mrkvíková . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...