Období rýmy a kašle začíná. Jste připraveni?

Období rýmy a kašle začíná. Jste připraveni?

Místo slunečných dnů v poslední době zažíváme spíš sychravé počasí. Léto už nenávratně zmizelo a je pomalu načase vytáhnout šály. V tomto období se také extrémně daří rýmě a kašli. Škrábání v krku, únava, to jsou příznaky běžných viróz, s nimiž se během podzimních měsíců setká téměř každý. Jste na ně připraveni?

Pokud na sobě ucítíte, že není vše úplně v pořádku, je nejlepší s tím ihned něco dělat. Začnete-li se léčit včas, dost možná u vás příznaky ani nestihnou propuknout naplno. Proto byste doma měli mít aspoň několik přípravků na boj proti kašli i nachlazení. Navštivte lékárnu a zásobte se.

Nepodceňte péči hned v začátcích

Cítíte, jak vás škrábe v krku? Uvařte si teplý čaj s citronem, doplňte vitamín C (v ovoci nebo pomocí doplňku stravy), venku noste na krku šátek či šálu, jezte dostatek ovoce a zeleniny, dodržujte pitný režim. Třeba nemoc stihnete překonat, ještě než se dostaví v plné síle. V tomhle stádiu vám mohou pomocí také různé pálivé bonbóny.

Když začnete kašlat, nasaďte kapky

V případě, kdy už kašlete, je nejlepší hned nasadit nějaké kapky, sirup či tablety. Léčivé přípravky na kašel seženete nejčastěji právě ve formě kapek, ale třeba Stoptussin tablety budou vyhovovat každému, kdo je zrovna na cestách a nemůže si dávkovat kapky nebo sirup. Berte ale v úvahu, že existují dva typy kašle – suchý a vlhký. Na ten suchý, dráždivý se hodí třeba zmiňovaný Stoptussin. Na vlhký kašel vám v lékárně doporučí něco jiného. Vybavte se proto oběma variantami, i když zpravidla kašel začíná suchou formou a poté, jakmile už odkašláváte, přechází do vlhké.

Někdy je potřeba navštívit lékaře

S kašlem a rýmou si obvykle poradíte i bez odborníka, přípravky na tyto potíže jsou volně prodejné. Pokud vás ale bude kašel trápit více než dva týdny, raději k doktorovi zajděte. Mohl by mít nějakou jinou příčinu než pouhou virózu.

Článek Období rýmy a kašle začíná. Jste připraveni? byl publikován 27. září 2017 v 21.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...