Brusinky, lahodné ovoce s léčivými účinky

Tagy:  léčiva, zdravá strava, bobulky, sušené brusinky, antibiotikum, bakterie, zánět močového měchýře, prevence

Sponzorované odkazy:

Brusinky, lahodné ovoce s léčivými účinky

Kdo by řekl, že v malých červených bobulkách co volně rostou po lese je skryta tak nevídaná síla. Brusinky mají vysoký obsah mnoha prospěšných látek a jsou skutečnou bombou pro náš organismus. Obsahují vitamíny, působí jako prevence a dokonce pomohou i s řešením mnoha problémů.

Brusinka – univerzální zázrak

Brusinky jsou téměř zázrakem pro náš organismus, působí komplexně a jsou jak lékem, tak účinnou prevencí. Mají vysoký obsah vitamínu C a tím podporují imunitu a ochrání nás před nejrůznějšími onemocněními, nachlazením a dalšími chorobami, které nás především v létě a v zimě často postihují. Brusinky jsou podle studií také silným přírodním antibiotikem. Jejich léčivé síly využívali již staří Řekové a v přírodním léčitelství mají rovněž své nezastupitelné místo. Nejužívanější jsou v souvislosti se záněty, zejména se zánětem močových cest či žaludku.

[* brus liz west.jpg .(Autor: liz west) *

Praktické je, že brusinky jsou dostupné v některé z forem v průběhu celého roku. Pokud je nemůžeme nasbírat čerstvé v lese, není nic jednoduššího než koupit sušené či zavařené. Brusinky lze také zamrazit či sušit doma. Po ruce tak budou po celý rok. Vzhledem k jejich účinkům je můžeme začít více využívat do různých receptů ještě účinnější však je, dopřávat si je každý den v jejich přirozené podobě.

S brusinkami proti zánětům močových cest

Záněty močového ústrojí a zejména pak močového měchýře trápí velkou část populace. Tento nepříjemný problém potkává především ženy mnohdy jde o chronické často se vracející onemocnění. Také v tomto případě pomohou brusinky a to jak s léčbou, tak jako účinná prevence. Brusinky jsou ve spojení s močovými cestami proslulé. Dokáží odplavovat z těla bakterie a tak zahnat infekci ještě dříve, než se projeví. Velmi snadná cesta, jak si brusinky dopřát, je mít vždy po ruce balíček sušených bobulek. Zakoupit si můžeme také brusinkovou zavařeninu či džus nebo šťávu.

Další účinky brusinek

Brusinky lze dokonce brát jako prevenci před rakovinou. Dokáží působit tak, že zabraňují uchycování bakterií v žaludku a tím snižují vznik vředů a riziko onemocnění rakovinou. Preventivně působí také v dutině ústní. Tam je oceníme především pro antibakteriální účinky, díky kterým se účinně bráníme nejen zánětům dásní, ale také tvorbě zubních kazů. To přispívá k našemu zdraví i kráse. Najdeme je jako součást ústních vod, zubních past, ale i některé kosmetiky. Dokáží dokonce i snížit hladinu cholesterolu.

Článek Brusinky, lahodné ovoce s léčivými účinky byl publikován 13. ledna 2011 v 18.00 v rubrice Zdravá výživa. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...