5 raw pochoutek, které musíte zkusit

Tagy:  jídlo, pokrmy, raw, raw strava, recepty

Sponzorované odkazy:

5 raw pochoutek, které musíte zkusit

Pojem raw se v Čechách skloňuje čím dál více a nutno podotknout, že je také čím dál populárnější. Jedná se o takzvanou syrovou stravu, kdy jídla vznikají přípravou do maximálně 42 stupňů. Druhým základem raw stravy je používání pouze rostlinných produktů. Maso, živočišné oleje, mléko nebo třeba ryby v raw stravě nemají místo. Naopak zelenina, ovoce, ořechy, rostlinné oleje, tofu nebo semínka. To vše dává vzniknout výborným syrovým pochoutkám, které vás mohou překvapit svou skvělou chutí. Chcete zkusit pár raw pochoutek, jež jsou zdravé a zdaleka ne tolik kaloricky náročné jako jejich originální verze.

Banánová nutella

Klasická nutella je vynikající pochoutkout všech lidí na celé planetě, ale nutno podotknout, že je velmi nezdravá. Skládán se především z palmového tuku a rafinovaného cukru. Naproti tomu raw banánová nutella je zdravá a opravdu chutná. A jak raw nutella vznikne? Pouze smícháním rozmixovaných banánů, avokáda a nepraženého kakaového prášku. Následně můžete nutellu namazat na chléb nebo si na ni pochutnat místo dezertu.

Autor: Frédéric BISSONAutor: Frédéric BISSON

Raw sýr

Ve většině lednic nesmí chybět sýr, který si namažete na chléb nebo jej přidáte do dalších pokrmů. Jak si ale pochutnat na sýru, pokud nemůžete použít jeho základ, a to živočišné mléko? Jednoduše si vyrobte kešu sýr z ořechů. Kešu ořechy nechejte přes noc namočené ve vodě a druhý den je spolu se solí a citronovou šťávou rozmixujte. Přírodní rostlinná „lučina“ je rázem na světě.

Ovocná tyčinka

Raw strava vytváří také mnoho sladkostí, které jsou například velmi vhodné pro děti. Vytvořte si doma ovocné tyčinky jako ideální svačinu do školy nebo po sportovním výkonu. Libovolné ovoce rozmixujte na jemnou kaši, rozetřete na plech s pečícím papírem a nechejte sušit tak dlouho, dokud nevznikne placka „gumové“ konzistence. Placku následně nakrájejte na tenké tyčinky.

Celerový salát s mákem

Raw strava se také zaměřuje na vhodný poměr živin, kde nesmí chybět sacharidy, tuky a bílkoviny. Vyrobte si doma vynikající celerový salát jako osvěžující pochoutky ke svačině. Syrový salát nakrájejte na tenké plátky nebo nastrouhejte, přidejte namletý mák, citronovou šťávu a sušené brusinky. Vychlazený salát podávejte dle chuti.

Jarní závitky

Jarní závitky jsou vynikající asijskou pochoutkou a můžete si je připravit také ve skvělé raw variantě. Možná vám jejich příprava přijde složitá, ale opak je pravdou. Pořiďte si rýžové papírky, namočte je do vody, poté naplňte libovolnou směsí zeleniny a ořechů či semínek, zarolujte a můžete podávat.

Autor: stu_spivackAutor: stu_spivack

Článek 5 raw pochoutek, které musíte zkusit byl publikován 27. února 2017 v 16.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...