Bělení zubů z pohodlí domova

Tagy:  bělení zubů doma, bělící pasty, bělící pudry, bělící gely

Sponzorované odkazy:

Bělení zubů z pohodlí domova

Zdravé a zářivě bílé zuby jsou snem snad každého z nás. K jejich dokonalému tvaru mohou pomoci rovnátka a chrup bez kazů zařídí pravidelná ústní hygiena a návštěva dentisty. I když se svým ústům dostatečně věnujeme, ne vždy dosáhneme ideálního úsměvu dle našich představ. Bělost zubů je totiž geneticky předurčena a proto je mnohdy velice obtížné požadované bělosti docílit pouze zubními pastami a nitěmi. Avšak nemusíme propadat zoufalství, můžeme navštívit specializovanou kliniku, kde nám zuby vybělí za několik tisíc a nebo podstatně ušetříme a celou proceduru provedeme doma a dokonce šetrněji!

Princip bělení zubů

Tato metoda spočívá v aplikaci oxidačního činidla na povrch zubů. Díky tomu ze zubní skloviny zmizí barevné pigmenty a struktura zubů se výrazně prosvětlí. Při domácím bělení se používají stejné chemikálie jako v odporné ordinaci a to peroxid vodíku nebo karbamid peroxidu, jediný rozdíl je v koncentraci, která je přibližně 10%.
Domácí bělení zubů může mít také své nevýhody. Právě proto, že je daleko šetrnější než klinické procedury, není vždy úspěšné. Sklovinu se sklonem k zažloutnutí vybělí celkem bez problému, kdežto zašedlé zuby jsou obvykle proti této metodě imunní.

Jak vybělit zuby z pohodlí domova?

Bělící přípravky jsou z pravidla dostupné v každé lékárně či drogerii. Vybrat si můžeme ze široké škály produktů od bělících pudrů po vybělovací gely. Naši volbu nejvíce ovlivní hotovost a délka trvání procedury.

Bělící pasty

Tato metoda vybělování chrupu se nazývá abrasivní, jelikož obsahuje částice peroxidu nebo silice, které jemně obrušují usazeniny a nečistoty na zubech. Výsledky této procedury však bývají poměrně neuspokojivé, protože abrasivní částice nedokážou odbarvit pigmenty, které nejvíce tvoří barvu zubů. Cena past se pohybuje okolo 100 korun (Signal White now, Lacalut white…)

autor: epoipo.comautor: epoipo.com

Bělící pudry

Další variantu představuji bělící zubní pudry, které obsahují malou koncentraci účinné látky karbamid peroxid a nejčastěji slouží k udržení bělosti zubů po profesionálním vybělení. V případě několika měsíčního používání mohou vybělit chrup s lehčí formou pigmentace. Zakoupit je můžeme okolo 200 korun (WP SMILE Freshsweet, EVA Bělící zubní pudr Mentol…)

Bělící gely

Bělící gely jsou nejúčinějším a také nejdražším způsobem k vybělení zubů. Jejich použití je jednoduché a aplikace rychlá. Prvním krokem je vymodelování pryžového proužku tak, aby přesně kopíroval tvar našich zubů. Do vzniklého aplikátoru vložíme bělící gel, přiložíme na chrup a necháme 30 minut působit. Pro dokonalý efekt opakujeme proces 2× denně. První výsledky jsou viditelné během několika dní a celý proces trvá přibližně 3 týdny. Účinky vybělení zubů pomocí gelu jsou téměř srovnatelné s profesionální metodou, avšak při chybném použití může díky karbamidu peroxidu dojít k poleptání dásní, proto je nejlepší poradit se se svým zubním lékařem. Běžná cena gelu je okolo 500 korun (White pearl, WP smile…)

autor: White Imageautor: White Image

Článek Bělení zubů z pohodlí domova byl publikován 12. srpna 2011 v 00.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...