Dieta podle krevních skupin

Tagy:  Krevní skupina, jídelníček, proteiny, vitamíny, minerály, maso, ryby

Sponzorované odkazy:

Dieta podle krevních skupin

Dieta podle krevních skupit je velmi populární po celém světě, a to již několik dlouhých let. Rozšířila se především mezi celebritami, které na její účinky, nedají dopustit. Jak již název napovídá, charakteristika dieta spočívá v rozboru krevních skupin, což by mělo dokázat sestavit ideální jídelníček pro shazování kilogramů a zdravou životosprávu.

Krevní skupina 0

Krevní skupina 0, neboli nulka, je velmi specifická a jejím vlastnictvím se může chlubit jen pramálo jedinců. A co by měli lidé s nulou konzumovat? Především drůbeží maso. Další velmi užitečnou potravinou, jsou samozřejmě ryby, konkrétně ty mořské. Dopřejte si je až 3× týdně, kvůli jódu prospěšnému pro organismus a jeho chod. Mléčné výrobky ze svých stravovacích návyků raději vyřaďte, ty vhodné příliš nejsou a nahraďte je sojovými produkty, bohatými na vitamíny a minerální látky.

Ideální potravina krevní skupiny 0 je ryba, autor: Roving 1Ideální potravina krevní skupiny 0 je ryba, autor: Roving 1

Krevní skupina A

V případě, že jste vlastníky skupiny A, měli byste v první řadě omezit přísun masa a nahradit ho sojovými bílkovinami. Jako u skupiny 0 byste k hlavním chodům měli zařadit mořské ryby a to až 4× týdně, vyhněte se však Platýsu, protože obsahuje dráždivé lektiny. Z mléčných výrobků konzumujte pouze zakysané produkty a sojové mléko. Obiloviny vašemu tělu prospějí, ale pšenice, obsažená téměř v každém pečivu je výjimkou.

sojové mléko a zakysané produkty jsou nejvhodnější mléčné výrobky skupiny A, autor: Charles Haynessojové mléko a zakysané produkty jsou nejvhodnější mléčné výrobky skupiny A, autor: Charles Haynes

Krevní skupina B

Kromě uzenin si majitelé této skupiny mohou dopřát veškeré maso včetně zvěřiny, ryby jsou taktéž velice prospěšné a vybrat si můžeme i ze sladkovodních jako je například kapr. Pro skupinu B jsou také blahodárné mléčné produkty, přičemž nejvhodnější je tvaroh, kefírové mléko, nízkotučné mléko, cottage, ricotta, feta, kozí mléko a kozí sýry. Ořechy a semínka nejsou vhodná, konzumace pečiva je přímo zakázaná.

Kromě uzenin si majitelé skupiny B mohou dopřát veškeré maso, autor: Roving 1Kromě uzenin si majitelé skupiny B mohou dopřát veškeré maso, autor: Roving 1

Krevní skupina AB

Máte-li krevní skupinu AB, s radostí si dopřejte maso krůtí, králičí, jehněčí a skopové, velmi prospěšné je maso tuňáka, tresky, makrely, mořského pstruha, nebo mořští měkkýši. Stejně tak, jako u skupiny B si pochutnejte na jogurtech a sýrech, vynechte však hermelín a veškeré plísňové sýry. V hojné míře si také dopřejte vlašské ořechy či arašídy, mandle a pistácie vašemu zdraví neuškodí, ale ani nijak neprospějí. Z oblasti obilovin je nejvhodnější žitné pečivo a jahelný chléb.

jahelný chléb je nejvhodnější obilovina pro skupinu AB, autor: Gregory Brownjahelný chléb je nejvhodnější obilovina pro skupinu AB, autor: Gregory Brown

Článek Dieta podle krevních skupin byl publikován 1. září 2011 v 00.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...