Minerální make-up – to pravé pro vaši pleť

Tagy:  minerální make-up, podklad, líčení, krása, pleť, pokožka

Sponzorované odkazy:

Minerální make-up – to pravé pro vaši pleť

Dokonale hladká, matná a svěží pleť je snem snad každé ženy, ale bohužel ne každému byla dána do vínku. Vzhledem k tomu, že se dnes dennodenně setkáváme se smogem, nečistotami a hlavně neustálým stresem, není se čemu divit, že naše pleť postrádá jiskru a místy ji zdobí pupínky. Naštěstí se díky vymoženostem moderní techniky můžeme spolehnout na produkty, které nejenom pleť zmatní a zregenerují, ale v případě nedokonalostí s ní opticky dovedou zázraky. Těmto jedinečným produktům se říká make-upy a na trhu jich najdeme nepřeberné množství…

Minerální make-up vyživí pleť, autor: e.l.f. KosmetikMinerální make-up vyživí pleť, autor: e.l.f. Kosmetik

Jak a dle jakých kritérií si ale vhodný podklad vybrat, aby naše pleť neutrpěla šok? V prvním případě si nechce provést důkladnou analýzu pleti, díky které zjistíte, jaký typ pleti vlastníte a co by ji vlastně prospělo. Spousta žen například s mastnou pletí si pořídí make-up pro sušší pleť s olejovými složkami, čímž své pleti rozhodně nijak neprospěje. Následně se zaměřte na kvalitu. Rozhodně se vyhněte laciným drogistickým výrobkům. Řasenku nebo oční stíny pořiďte klidně za pár korun, ale pleť máte pouze jednu, proto do ni náležitě investujte. Poohlédněte se v parfumerii po značkách Clinique, Dior či Lancome a po případě si nechte poradit od své kosmetičky, která vám poradí pravděpodobně nejlépe. Co rozhodně prospěje každé pleti je make-up minerální.

Jak již název napovídá, minerální make-up v sobě obsahuje určité minerály pro krásnou pleť. Pod pojmem minerální podklad si tedy představte jemnou a lehkou texturu, která nezanáší póry a naopak pleť vyživuje a dodává ji vláhu a hydrataci. Navíc obsahuje jemné mikročástečky, které vaši pleť rozzáří a vy tak nebudete vypadat stále unaveně a vyčerpaně. Minerální make-up pořídíte i levnější, ale vaše nejnižší hranice by měla být 500 korun. Mějte vždy na paměti, že co se make-upu týče, zde platíte za kvalitu. Pokud přeci jen chcete navštívit drogérii, vyzkoušejte minerální make-up značky Max factor, kterou doporučují i maskéři filmových hvězd. Než si však podklad zakoupíte proveďte menší test. Do obchodu přijďte nenalíčená a na pleť si naneste vámi vybraný produkt, pak jej celý den noste a večer zhodnoťte situaci. Pokud bude pleť zanesená, lesklá nebo unavená, nevybrali jste dobře. V opačném případě si produkt bez obav pořiďte.

Mějte krásnou pleť, autor: fashionlearnMějte krásnou pleť, autor: fashionlearn

Článek Minerální make-up – to pravé pro vaši pleť byl publikován 1. září 2012 v 15.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...