Nemocnice Motol v kostce

Tagy:  nemocnice motol, fakultní nemocnice, lékaři, ošetření, klinika, oddělení, pediatrie, dárci

Sponzorované odkazy:

Nemocnice Motol v kostce

Krajská nemocnice Motol je největším lékařským zařízením v České republice. Ústav si zakládá na léčení nemocných za pomocí prvotřídních lékařských přístrojů a kapacit z celého světa, nejenom z oblasti naší země. Nemocnice poskytuje jak ambulantní, tak lůžkovou péči pro děti, dospělé i seniory. Nemocnice ročně ambulantně ošetří až 900 tisíc pacientů ročně, lůžkově je to okolo 70 tisíc a může se pochlubit až 5000 zaměstnanci. Jestli se vám někde dostane skvělé péče a té nejlepší kvality v oblasti zdravotnictví, pak je to právě ve fakultní nemocnici Motol.

A jak to vlastně s nemocnicí zažalo? Roku 1971 byla slavnostně otevřená fakultní nemocnice Motol pod záštitou ministerstva zdravotnictví. Již tehdy se stala největší nemocnicí v České republice a jednou z největších v Evropě. A v čem je vlastně nemocnice tak výjimečná? Jako jedna z mála v sobě sdružuje nespočet odvětví a oborů, které se v případě potřeby spojí do jednoho celku, tak je klinika schopna vyřešit prakticky každý problém. Obzvláště v posledních letech se Motol soustředí na ty nejzranitelnější pacienti a těmi jsou právě děti. Pediatrie je zde díky kapacitám lékařů, ale také nespočtu sponzorů na velice vysoké úrovni, proto se zde léčí děti z celého světa, nejenom Češi. K věhlasu motolské pediatrie přispěla především rozsáhlá rekonstrukce z roku 2008. nově tak vzniklo křídlo ve tvaru kříže o čtyřech areálech A, B, C a D. Součástí budovy je heliport, který umožňuje rychlý transport pacienta  na urgentní příjem, dítě přepraví do 50 vteřin a dospělého do 5 minut, což dovede zachránit nejeden lidský život.

Nemocnice Motol je největší nemocnicí u nás, autor: nemocnicemotolNemocnice Motol je největší nemocnicí u nás, autor: nemocnicemotol

Fakultní nemocnici Motol do zajisté pomohl také nespočet štědrých dárců. Řeč ovšem není jen o finančních příspěvcích, ale také o dárcovství krve, plasmy a kostní dřeně, která zachránila desítky pacientů trpících například těžkou leukemií. Pakliže byste chtěli udělat dobrý skutek, i vy můžete fakultní nemocnici přispět libovolnou částkou, ta poputuje dle vašeho přání na určité místo a na dané oddělení. Více informací naleznete na stránkách nemocnice Motol.

Další zajímavostí je také místní lékárna, která je jednou z největších a nejobsáhlejších lékárenských zařízení u nás. Pakliže sháníte určitý lék, který nikde jinde není k mání, zde jej určitě naleznete a budete si moci zakoupit.

Motol nabízí prvotřídní služby, autor: nemocnicemotolMotol nabízí prvotřídní služby, autor: nemocnicemotol

Článek Nemocnice Motol v kostce byl publikován 31. října 2012 v 18.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...