Táto, mámo, pojďte se mnou hubnout

Tagy:  nadváha, obezita, nadváha dětí, obézní děti, tloušťka, jídlo

Sponzorované odkazy:

Táto, mámo, pojďte se mnou hubnout

Nadváha je u dětí nebezpečná ze zdravotního hlediska, ale také může být příčinou psychických potíží. Pokud nevíte, jak pomoci svému dítěti, můžete navštěvovat kurzy hubnutí spolu s ním.

Život obézního dítěte

Pokud chcete dítěti pomoc a nevíte, jak na to, nabízíme vám možnost navštěvovat spolu s dítětem rodinné kurzy snižování nadváhy pod vedením odborníků. Společnost ISTOB ( STop OBezitě) organizuje kurzy pro dospělé již v 90 městech České republiky (kontakt najdete na www.istob.cz) a několika městech jsou organizovány i kurzy rodinné. Pokud se ve vašem městě ještě kurz neorganizuje, mohou vám pomoci další rady na redukci váhy (informace na www.istob.cz, děti s nadváhou). Cílem kurzů je hravou formou naučit rodiče i dítě zdravému životnímu stylu – tedy postupně upravit jejich stravovací a pohybové návyky tak, aby nejen snížili svou hmotnost, ale také aby si uměli váhové úbytky udržet. Kurzy snižování nadváhy jsou tříměsíční a probíhají ve 12 lekcích, 1 lekce týdně. Lekce se skládá z hodiny cvičení přizpůsobeného možnostem vás i vašich dětí a 1,5–2 hodin skupinové terapie.

Děti upřednostňují nezdravá jídla, autor: flickrphotographyDěti upřednostňují nezdravá jídla, autor: flickrphotography

Dvacet procent dětí ve věku 6–12 let má vyšší váhu, než je norma, ve věku 13–17 let má nadměrnou hmotnost 11 procent dětí. Jak je na tom právě vaše dítě, zjistíte z percentilových grafů očkovacím průkazu. Čím dříve obezita u dítěte vznikne, tím je větší nebezpečí dřívějšího nástupu zdravotních problémů a bohužel současná civilizovaná společnost vytváří i klima negativního postoje k obézním. Kila navíc stěžují dítěti život již od útlého věku a ono často ani nedá najevo, jak je obezita trápí.

Článek byl publikován se souhlasem webu ordinace.cz

Článek Táto, mámo, pojďte se mnou hubnout byl publikován 25. října 2012 v 13.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...