Podrážděná pokožka – jak si s ní poradit?

Tagy:  podrážděná pokožka, kůže, tělo, ruce, pleť, vlasy, mléko, krém, kůra

Sponzorované odkazy:

Podrážděná pokožka – jak si s ní poradit?

Málo kdo může říct, že v zimních měsících vypadá krásně a svěže, jako tomu obvykle býváv létě. Jakmile udeří tuhé mrazy a sychravo, naše vlasy začnou tak nějak plihnout a ztrácet objem a jiskru, jejich suché konečky potřebují okamžitý zásah, co je obličeje týče, ani ten si nevede o mnoho lépe. Pokožka je napjatá, suchá, místy se loupe nebo se vlivem přesoušení naopak velmi mastí. A že vás občas svědí a pálí celé tělo, máte nepříjemné lupy? Není se čemu divit, pravděpodobně vaše kůže prochází fází podráždění, které je pro zimu tolik typické. Nemusíte však věšet hlavu a s tímto malicherným problémem zatočíte raz dva.

Konec s lupy

Lupy většina z nás odjakživa považuje za symbol nečistoty či dokonce špíny a zanedbání. Samozřejmě, že lupy mohou vzniknout zanedbáním hygieny, ovšem jejich vznik je obvykle mnohem prozaičtější, dokonce souvisí s extrémní hygienou. Pakliže si denně myjete vlasy přípravkem, který vaší pokožce příliš nevyhovuje, kůže se začne automaticky přesušovat a loupat. Dalším krokem je nadměrné maštění kutikuly a špatná kvalita vlasů. Jak se proti lupům, suché pokožce hlavy a mastnotě bránit? Rozhodně si pořiďte kvalitní vlasovou kosmetiku, která je uirčena pro denní mytí a šetrné zacházení. Než se vlasy vzpamatují, nepoužívejte kondicionéry ani masky na vlasy, které vlákna zatěžují. Zapomeňte také na fénování, horkovzdušnou kulmu a žehličku na vlasy.

Zatočte se suchými rukami, autor: imagecodevnZatočte se suchými rukami, autor: imagecodevn

Podrážděná kůže rukou

Nejenom obličej, ale také ruce dennodenně vystavujeme nepříznivým vlivům počasí a bohužel rukavice nejsou všemocné. Kůže rukou je citlivější, než by se na první pohled mohlo zdát a mráz je dovede opravdu pořádně potrápit. Koupí dobrého krému s olejovými složkami dovedete se suchou a podrážděnou kůží udělat zázraky a pokud bude krém obsahovat ještě kapku aloe vera či bambucké máslo, budou ruce jako z bavlnky. Jednou týdně si také dopřejte lázeň z vody, mléka a medu, jež pokožku krásně zjemní a dodá ji vláhu.

Zapomeňte na suché tělo

Všímáte si čím dál více suchých loktů, svědivých kolen a zarudlých ložisek? Nemusíte se obávat žádné kožní nemoci, podráždění je opět způsobeno špatným počasím v kombinaci se stresem, únavou nebo nachlazením. Vsaďte proto na hydratační mléka a návštěvy wellness procedur, díky kterým budete jako znovuzrození.

Pryč se popraskanou kůží, autor: carolinezenkerphotographyPryč se popraskanou kůží, autor: carolinezenkerphotography

Článek Podrážděná pokožka – jak si s ní poradit? byl publikován 30. listopadu 2012 v 17.00 v rubrice Krása. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...