Pokožka po zimě – jak zatočit se suchou kůží?

Tagy:  kůže, tělo, hydratace, peeling, koupel, voda, tělové mléko, máslo, olej, ruce

Sponzorované odkazy:

Pokožka po zimě – jak zatočit se suchou kůží?

Zima je dlouhým ročním obdobím, které svými extrémními teplotními výkyvy a vnějšími podmínkami zrovna příliš nepřeje naší kráse. Vlasy máme obvykle splihlé, bez života a lesku, často s lupy, obličej se díky mrazům dosti přesušuje a následně mastí, proto se mohou objevovat pupínky a pokožka celého těla je suchá, matná, někdy svědivá. Vzhledem k faktu, že v našem podnebném pásu trvá zima až půl roku, nápravy těchto škod mohou být vcelku náročné. Jak si tedy poradit s nepříliš zdravě vypadající pokožkou po tuhé a kruté zimě?

Voda a peeling

Pokud již s jistotou víte, že jsou mrazy pryč a teploty se pomalu blíží k něčemu, co alespoň připomíná jaro, začněte peelingem. Pořiďte si peelingový gel s abrazivními částicemi, který dovede hotové zázraky. Napusťte si horkou vanu, do které se alespoň na deset minut ponořte. Kůže mezitím změkne a bude poddajnější. Poté si do navlhčených dlaní vymáčkněte trochu peelingového gelu a jemnými, krouživými pohyby masírujte pokožku celého těla. Nezapomeňte také na dekolt a záda. Abrazivní částice zbaví pokožku odumřelých kožních buněk a opět ji probudí k životu. Jako bonus budete krásně vonět.

Nezapomente na hydrataci, autor: Paradise PotionsNezapomente na hydrataci, autor: Paradise Potions

Hydratace

Neméně důležitým krokem je samozřejmě hydratace, bez té krásné kůže nikdy nedosáhnete. Pečlivě tělo osušte jemným ručníkem a poté sáhněte po hydratačním přípravku. Zvolit můžete hloubkově regenerační tělové mléko s kapkou oleje, bambucké máslo nebo kokosový olej, který pokožku zvláční, ale nezanechá na ni mastný film. Tělo masírujte několik minut tak, aby se přípravek dokonale vsáknul. Následně se oblečte do stoprocentní bavlny, umělá vlákna by citlivou kůži mohla poškodit. Co se hydratace týče, tu provádějte vždy ráno a večer.

Zábaly pro ruce

Velmi poškozené se po zimě mohou zdát ruce, které jsou nejvíce vystavované a pokud si nepotrpíte na rukavice, pravděpodobně vás trápí suchá a nevzhledně vypadající ložiska. Zde již obyčejný krém na ruce nepomůže, proto vyzkoušejte účinné zábaly. Pořiďte si olej z růží, který zakoupíte v každé drogerii. Pár kapek přidejte do připravené vodní lázně v menším lavorku, do kterého ponořte na 15 minut ruce. Ty po usušení natřete tlustší vrstvou másla opět z výtažků růže a nechte vstřebat. Rázem získáte hedvábně hebké pohlazení a krásné nehty. Hydratační krém na ruce noste stále u sebe a používejte jej pravidelně dle potřeby několikrát denně.

Získejte krásnou pokožku rukou, autor: HiritaiZískejte krásnou pokožku rukou, autor: Hiritai

Článek Pokožka po zimě – jak zatočit se suchou kůží? byl publikován 14. března 2013 v 10.00 v rubrice Krása. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...