Levandulový olej – regenerace v pravém slova smyslu

Tagy:  levandule, levandulový olej, esenciální oleje, organismus, tělo, mysl, účinky

Sponzorované odkazy:

Levandulový olej – regenerace v pravém slova smyslu

Rok co rok bojujeme s vyššími nároky šéfů, se zdražováním a tak nám nezbývá, než na svá bedra nabalovat stále více práce, díky které uživíme hladovou rodinu a dopřejeme ji vše, po čem touží. Aby toho nebylo málo, domácnost se také sama neuklidí, děti se na záliby sami nedopraví a večeře se sama též neuvaří, vše zkrátka zůstává jen a jen na vás. Pak se ale nelze divit, že jste chodící stres a slovo odpočinek, uvolnění nebo relaxace je vám naprosto cizí. Pakliže nemáte dostatek času sami na sebe a věnovat celý den wellness centru je nemyslitelné, dopřejte si denně alespoň pár minut s levandulovým olejem, který dovede s tělem i myslí hotové zázraky.

Esenciální oleje jsou po staletí snámi svými neuvěřitelně blahodárnými učinky na lidský organismus. Bohužel poslední roky, kdy se trendem stala věda a medicína, upřednostňujeme spíše nejrůznější pilulky, které sice aktuálně pomohou od bolesti, ale tělo zaplavují velkým množstvím chemikálií a škodlivin, jež se v těle usazují a páchají neplechu. Navraťte se ke kořenům ajurvédských, indických a čínských medicín, začněte například tím, že si pořídíte kvalitní, neředěný esenciální olej v podobě čisté levandule. Ta je typická svým silným aroma, které proniká až do hloubky těla. I když na první vdechnutí může působit agresivně, nemusíte mít strach, neboť levandule je hypoalergenní a snese ji i ta nejcitlivější pokožka. Na tělo ji tedy lze nanážet i ve svém surovém, neředěném stavu.

Inhalace levandule uvolňuje tělo i mysl, autor: vercexcorpInhalace levandule uvolňuje tělo i mysl, autor: vercexcorp

Proč právě levandule?

A k čemu je vlastně levandule dobrá a proč na ni léčitelé i lékaři kladou takový důraz? Bylinky obecně mají velikou moc ovlivnit chod organismu, obzvláště pokud nefunguje tak, jak by doopravdy měl. Levandule, ať už hovoříme o oleji nebo sušené bylině dokonale zklidňuje psychiku a napomáhá uklidnit nervová zakončení. Pokud trpíte nespavostí, levandulový olej se postará o ničím nerušené sny a dlouhý, hluboký spánek. Bolest hlavy a dokonce migréna dovede velmi negativně ovlivnit celý den, i od těchto trablů vám levandule snadno pomůže. Dalším velmi působivým účinkem je inhalace esenciální levandule, která dokonce velmi výrazně snižuje vysoký tlak. Pyšní se také skvělou regenerační schopností, levandulový olej tedy hojí drobné ranky, záděry a suchou popraskanou kůži. Díky svým antibakteriálním složkám ji lze používat jako domácí desinfekci, vyhnete se tak nepříjemně zapáchajícím a štiplavým savům, která mohou způsobovat i alergické reakce a vyrážky.

Esenciální oleje dovedou zázraky, autor: hiya indiaEsenciální oleje dovedou zázraky, autor: hiya india

Článek Levandulový olej – regenerace v pravém slova smyslu byl publikován 5. ledna 2013 v 16.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...