K početí zřejmě napomáhá i vápník

Tagy:  těhotenství, otěhotnění, jídlo, strava, mléčné výrobky, mléko, obezita

Sponzorované odkazy:

K početí zřejmě napomáhá i vápník

Mléko a mléčné výrobky mohou pozitivně ovlivnit plodnost a zmírňuji premenstruační syndrom. Problémy s otěhotněním řeší u nás asi 15 % párů a ženské obtíže související s menstruačním cyklem trápí až polovinu žen.

„Mléčné výrobky pozitivně působí na náš organismus při úpravě plodnosti u žen obézních i s podváhou a u žen s polycystickými ovarii. Zároveň zmírňují premenstruační syndrom a příznivě ovlivňují plodnost u obézních mužů,“ vysvětluje PhDr. Karolína Hlavatá, Ph.D.

Mléčné produkty ovlivňují plodnost, autor: Administrator Galeria UninterMléčné produkty ovlivňují plodnost, autor: Administrator Galeria Uninter

Nadváha a plodnost

„Přítomnost neplodnosti a anovulačních cyklů souvisí s BMI – tedy s hmotností. Plodnost je optimální při „normální“ hmotnosti a již v pásmu nadváhy klesá stejně jako při nižší hmotnosti. Základem léčby neplodnosti je tedy úprava tělesné hmotnost. Již úbytek o 5–10 % oproti výchozí hmotnosti přináší zvýšení šancí na početí,“ zdůrazňuje PhDr. Hlavatá. Mléčné výrobky jsou doporučovány jako vhodná součást redukčních diet. „Výrobky z mléka jsou výborným zdrojem kvalitních bílkovin a ty jak známo dobře zasytí. Současně mléčné výrobky snižují výsledný glykemický index potravin a pomáhají udržovat vyrovnanější hladinu krevního cukru. Chrání aktivní svalovou hmotu a zabraňují poklesu bazálního metabolismu. Jsou samozřejmě zdrojem vápníku, který snižuje pocit hladu a zabraňuje poklesu aktivní svalové hmoty. Čili máte menší hlad, shazujete tuky a zachováváte svaly,“ objasňuje expertka.

Článek byl publikován se souhlasem webu ordinace.cz

Článek K početí zřejmě napomáhá i vápník byl publikován 16. února 2013 v 17.00 v rubrice Zdraví a Zdravá výživa. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...