5 tipů na zlepšení kvality vlasů

Tagy:  alkohol, cigarety, stravování, pitný režim, zdravé vlasy

Sponzorované odkazy:

5 tipů na zlepšení kvality vlasů

Vlasy jsou darem přírody, na kterých si většina žen velmi zakládá, neboť jsou něčím, co okolí zaujme na první pohled. Krásně upravené, dlouhé a vzdušné kadeře nenechají v klidu jediného muže a ostatní ženy dovedou přivést až k závisti. Ovšem ne každému bylo do vínku dáno vlastnit krásný účes a pokud ano, drtivá většina žen si jej vlivem dnešní doby dokázala dokonale zničit. Pakliže i vy patřítě k těm, které trápí suché, nepoddajné a splihlé vlasy, nechte se inspirovat jednoduchými tipy a triky, jak vykouzlit oslnivou hřívu raz dva.

Zapomeňte na alkohol a cigarety

O tom, že alkohol a cigarety zrovna dvakrát neprospívají pleti, jste již možná slyšeli a s vlasy je to naprosto stejné. Pobavit se s partou přátel každý páteční večer nad sklenkami vodky či zelené je sice fajn, ale váš účes tím neuvěřitelně trpí. Zkuste proto tyto aktivity omezit a nebo si dopřejte pouze skleničku kvalitního vína. Výsledky na sebe nenechají dlouho čekat.

Dodržujte pitný režim

Suché konečky jsou něčím, na co ani ta nejlepší regenerační kůra nepomůže, jediným řešením je popadnout nůžky a zbavit se jich. Co ale dělat, aby se tento proces za pár měsíců opět neopakoval? Stejně tak, jako se nedostatkem příjmu tekutin vysouší pleť, svou daň si vyberou i vlasové konečky. Vypijte proto denně alespoň 2 litry čisté vody a těšte se z podstatně zdravějších kadeří.

Krásné vlasy je třeba hýčkat, autor: …love MaeganKrásné vlasy je třeba hýčkat, autor: …love Maegan

Ochrana před poškozením

Fény, horkovzdušné kulmy, žehličky na vlasy – všechny tyto produkty jsou pro naše vlasy zlo. Bohužel dnešní uspěchaná doba málo komu umožní nechat vlasy přirozeně proschnout. Pokud tedy musíte sáhnout po fénu či jiném ,,vylepšováku", pořiďte si kvalitní stylingový přípravek na ochranu před horkým vzduchem a teplem.

Pravidelné zábaly

O vlasy je třeba pečovat s láskou a něhou, dopřávejte jim proto jednou týdně zábaly na regeneraci a vyživení vlasového vlákna. Bohatě vám postačí do vlasů vetřít extra panenský olivový olej s trochou citronové šťávy, nechte půl hodiny působit a poté důkladně smyjte. Vlasy budou nejenom lesklé, ale hedvábně hladké na dotek.

Změna jídelníčku

To jak vypadáme, je odrazem našeho životního stylu, pakliže se tedy pravidelně oddáváte fast foodovým pochutinám a pijete sladkou coca colu, nelze se divit, že vaše vlasy nezáří štěstím. Popřemýšlejte o tom, zda by nebylo vhodné změnit jídelníček a celkové stravování.

Popřemýšlejte o změně jídelníčku, autor: Life Mental HealthPopřemýšlejte o změně jídelníčku, autor: Life Mental Health

Článek 5 tipů na zlepšení kvality vlasů byl publikován 12. dubna 2013 v 12.00 v rubrice Zdraví a Krása. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...