Proč ženy tloustnou?

Tagy:  hubnutí, ženy, dívky, postava, strava, pohyb, puberta

Sponzorované odkazy:

Proč ženy tloustnou?

Tělo ženy se v různých etapách života mění. Výraznou proměnou prochází především v pubertě, po porodu nebo po přechodu. Právě tato údobí jsou z hlediska zachování optimální hmotnosti pro ženy nejrizikovější.

Zdravá strava, pravidelné cvičení nebo dostatečný spánek pomáhají ženskému tělu v regeneraci. „Pokud se vaše dvacetileté tělo vyrovná s určitou dávkou porušování zdravého životního stylu, ve třiceti budete unavená a ve čtyřiceti si přivodíte zdravotní komplikace,“ říká MUDr. Radka Jedličková, odborná garantka projektu Žij zdravě.

Za hubnutím stojí změna jídelníčku, autor: The NZ photo-dieterZa hubnutím stojí změna jídelníčku, autor: The NZ photo-dieter

Puberta

Puberta je období bouřlivého hormonálního vývoje, který doprovází mnoho fyzických i psychických změn. Tuk se ukládá do oblasti hýždí, pasu, boků. Tento fakt je mnohdy přijímán velmi negativně, jsou zaznamenávány první pokusy o drastické diety. Právě proto je velmi důležité zachovat pravidelnou sportovní aktivitu, provozovanou především pro zábavu.

„Aby bylo dívčí tělo fit, je třeba konzumovat dostatek bílkovin, vitamínů a minerálů již během let, kdy roste,“ upozorňuje MUDr. Jedličková. Dívka potřebuje téměř stejný objem potravy jako mladý muž.

Článek byl publikován za souhlasu ordinace.cz

Článek Proč ženy tloustnou? byl publikován 23. července 2013 v 12.00 v rubrice Zdraví a Zdravá výživa. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...