Jak se zbavit kilogramů z Vánočního obžerství?

Tagy:  Vánoce, dieta, svátky, tuk, cukr, tloustnutí

Sponzorované odkazy:

Jak se zbavit kilogramů z Vánočního obžerství?

Svátky Vánoční jsou každý rok velmi náročné. Prakticky od začátku prosince musíte aktivně shánět dárky pro své nejbližší, péct cukroví, které se bude následně jíst téměř až do Velikonoc, neustále udržovat pořádek v domácnosti a k tomu všemu chodit do zaměstnání, myslet na partnera a zapomenout samozřejmě nesmíte ani na děti, které mají své zájmy, úkoly a spoustu dalších aktivit, u kterých vás potřebují. Není se tedy čemu divit, že po hektických předvánočních shonech během svátků prostě vypnete, lehnete si k notoricky známým pohádkám a začnete si vychutnávat poctivá domácí linecká kolečka, vanilkové rohlíčky od babičky, vaši skvělou vánočku a spoustu bramborového salátu.

Svátky Vánoční jsou zkrátka tak trochu synonymem pro obžerství, které je sice uklidňující a příjemné, ale často s sebou přináší nemilosrdnou daň v podobě dalších kilogramů navíc. Shodit je pak může být často běh na dlouho trať a než se nadějete, jsou tu další Vánoce a další kila navíc. Neudrželi jste svoje chutě na uzdě a teď se trápíte s pneumatikou na břiše a nevzhlednou celulitidou na nohách? Pak se Vánočních kilogramů z obžerství snadno zbavte a buďte zase fit a ve formě.

Autor: elPadawanAutor: elPadawan

1. Odlehčete jídelníček

Během Vánoc jí každý trochu více, než je jeho zvykem a většina lidí se také shodne na tom, že do sebe dostane nespočet tučných a neuvěřitelně kalorických potravin, kterých se jinak po celý rok ani nedotkne. Obžerství jeden, dva dny není na lidském těle znát, pokud ale ládujete majonézou, smaženými pokrmy a horou cukroví 14 dni, pak počítejte s příbytkem váhy. Abyste se nově nabytých kilogramů zase co nejrychleji zbavili, je třeba odlehčit jídelníček a rozhodně nepokračovat v tom, co na Vánoce započalo. Z menu proto vynechte uzeniny, živočišné tuky, tučné maso a sýry, bílou mouku a samozřejmě rafinovaný cukr. Naopak začněte konzumovat mléčné výrobky, ryby, bílé maso, celozrnné produkty a také hodně pijte čistou vodu.

2. Nehladovte!

Spousta jedinců se za účelem shazování kilogramů rozhodne držet dietu v podobě hladovky. Po náročných dnech, kdy jste do těla dostávali tisíce a tisíce nadbytečných kalorií pak přijde šok v podobě hladovění, kdy tělo naopak nepřijímá prakticky nic. Jeho reakcí je proto ,,boj o vlastní život", kdy začne rychle ukládat veškeré tuky, ve snaze uchovat si zásoby na horší časy. Po hladovce budete nejenom šílet hlady a téměř šilhat, ale neshodíte ani deko, ba naopak pravděpodobně ještě přiberete. Ideální cestou je proto odlehčení jídelníčku, nikoli jeho redukce na nutné minimum.

3. Hýbejte se

Ke každému hubnutí přirozeně patří sport a i když na to možná nejste a fyzická aktivita vám není zrovna blízká, vezte, že bez pohybu se prostě neobejdete. Jakmile budete radikálně hubnout a nezvednete přitom své pozadí z pohovky nebo kancelářské židle, tělo se zbaví svalové hmoty a ponechá si pouze tuk a vodu. Na váze sice budete mít o pár kilo méně, ale tělo bude bez energie a nepříliš pěkné na pohled. Je zcela na vás, jakou sportovní aktivitu zvolíte. Běh, brusle, cyklistika, procházky, tanec, zumba, aerobik… vše je povoleno.

Článek Jak se zbavit kilogramů z Vánočního obžerství? byl publikován 31. prosince 2015 v 19.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...