Jak shazovat povánoční kila navíc?

Tagy:  povánoční hubnutí, strava, jídelníček, vánoce, dieta, kilogramy, přibírání, tloustnutí

Sponzorované odkazy:

Jak shazovat povánoční kila navíc?

Vánoce jsou svátky klidu, míru a pohody, ale pro většinu lidí také symbolem obžerství a neustálého hodování. To ale může vést nejenom k silným žaludečním obtížím, ale samozřejmě také k přibývání na váze. Každoročně se po svátcích bojíte stoupnout na váhu s vědomím, že jste zase o něco tlustší? Pak se buď příští rok držte a nebo se naučte povánoční kilogramy snadno a efektivně shazovat.

Pakliže po celý rok žijete relativně zdravě a dokážete si leccos odepřít, zatímco o Vánocích se, lidově řečeno, utrhnete ze řetězu, pak pro vás shazování povánočních kil může být trochu složité. Žaludek se jednak trochu roztáhne a tělo si zvyká na enormní přísun tuků a cukrů, které jsou, jak známo, velmi návykové. S dietním režimem proto musíte začít pozvolna a rozhodně se nevrhejte do žádného drastického hladovění či na „ověřené“ internetové hubnoucí metody.

Jezte opět pravidelně

Základem zdravého stravování je pravidelnost, díky které může organismus pracovat tak, jak by měl a metabolismus daleko rychleji spaluje. Pokud tělu dodáváte potraviny každých 2,5 hodiny, tělo si zvykne na neustálý příjem a proto nemá potřebu dělat si zásoby, takzvaně na horší časy. Je celkem samozřejmé, že přes Vánoce většina lidí neřeší pravidelnou stravu a dopřává si pochoutky prakticky kdykoliv a v libovolném množství. S tím je ale s Novým rokem konec, čili myslete na každé hlavní jídlo a také na dvě vyvážené svačiny.

Autor: TheBenedictAutor: TheBenedict

Přidejte pohyb

Málo kdo se přes svátky potil v posilovně nebo chodil pravidelně běhat. Pokud jste i vy spíše leželi doma na gauči, pak se vám nejspíš metabolismus trochu zpomalil a tuky se začaly více ukládat. V Novém roce se opět zapojte do cvičebního programu, neboť hubnout bez pohybu jednoduše není možné. Pakliže vám nevyhovují fitness centra či běh, věnujte se v zimě zimním sportům, začněte chodit na skupinové lekce tance nebo jógy a naučte se třeba volejbal. Každý pohyb se počítá, proto nepohrdejte ani procházkami se psem nebo dětmi.

Vynechte alkohol, přidejte vodu

Přes svátky také většina lidí podstatně více holduje alkoholu, což jednak není zdravé a alkoholické nápoje navíc obsahují neskutečné množství cukru. Takové mojito, pina colada, cuba libre, ale i obyčejný sek, jsou proto doslova kalorickou bombou. Než se opět dostanete do formy a budete se svým tělem opět spokojeni, zapomeňte na veškerý alkohol a naopak pijte několik litrů čisté vody. Přidejte také detoxikační čaje, které organismus dokonale pročistí a pomohou se spalováním tuků.

Autor: BisoAutor: Biso

Článek Jak shazovat povánoční kila navíc? byl publikován 3. ledna 2015 v 14.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...