Léky nejsou zlevněné párky, pacientům hlavně pomáháme

Tagy:  zdraví, lékárna, nemoc, pilulky, tablety, pacient, lékař, lékárník

Léky nejsou zlevněné párky, pacientům hlavně pomáháme

Levné nákupy ovládly Česko, zákazníci šetří. A na poplatcích zvlášť. Podle nedávné ankety na serveru ordinace.cz považuje 79 % odpovídajících pacientů za nespravedlivé, že musí platit poplatek za recept na léky, které musí užívat.

„Chápeme, že ušetřit na receptu je pro pacienta tahák, ale na druhou stranu peníze zvláště v oblasti zdraví nejsou všechno. Do lékáren by se měli pacienti chodit hlavně radit, lékárníci musí zůstat váženými rádci, ne jen podavači co nejlevnějších krabiček. Harmonia proto získává zákazníky hlavně přístupem k nim – odborně zdatní lékárníci mají čas na pacienta a řešení jeho potíží s užíváním léků, na výběr vhodného léku nebo doplňku stravy,“ říká Martin Panzner, šéf lékárenské sítě Harmonia.

Nešetřete na kvalitních lécích, autor: rhondapaloozaNešetřete na kvalitních lécích, autor: rhondapalooza

Harmonia od září také vrací pacientům padesátikorunu za recept – reaguje obratem a stejnou zbraní na marketingovou kampaň konkurenčního řetězce. V souladu s výzvou České lékárnické komory. „Dlouhodobě to může být pro lékárny likvidační, ale rozhodli jsme se, že agresivní praktiku odrazíme přizpůsobením se – ale s jednou významnou přidanou hodnotou: pacienti u nás mají jistotu, že dostanou vždycky originální léky se zaručeným účinkem, žádná levnější generika. Jednoduše řečeno: ctíme preskripci. Lékař přece píše recept pro konkrétního pacienta, jehož problémy zná, tak široký kontext nemůže lékárník dostatečně zastoupit. A tady se šetřit nevyplácí. Kromě peněz by tedy měla zákazníka lékáren motivovat také služba, kterou ke své krabičce dostává. Léky nejsou zlevněné párky,“ dodává M. Panzner. Harmonia dočasným padesátikorunovým benefitem za recept zareagovala na výzvu ČLK bránit se agresivní praktice stejnou výhodou pro zákazníky lékáren. Lékárna Harmonia mezi svými benefity pro pacienta zvýrazňuje proaktivní přístup – odborně vyškolený personál věnuje pacientům neomezený čas na konzultace jeho zdravotnímu stavu. Lékárny neprodávají své privátní značky, ale originální léčiva se zaručeným účinkem. A hraje i na hravost pacientů – s receptem mohou v září získat padesátikorunu za recept a navíc ve velké soutěži dárky za nákupy volně prodejného sortimentu.

O Lékárnách Harmonia

Síť Lékáren Harmonia je třetím největším lékárenským řetězcem v oblasti volného prodeje léčiv a přípravků na českém trhu a nejmladší sítí. Je řetězcem s jasně definovaným vlastníkem. Lékárny Harmonia jsou ryze českým řetězcem, jsou součástí skupiny Pears Health Cyber. Aktuálně je v síti devět lékáren (Beroun, Krnov, Prostějov, Svitavy, Trutnov, Vyškov, Žďár nad Sázavou, Přerov, Chrudim), do konce roku 2014 společnost plánuje další čtyři (Chrudim, Hranice na Moravě a Vsetín). Lékárny jsou součástí hypermarketů Albert.

Článek byl publikován za souhlasu ordinace.cz

Článek Léky nejsou zlevněné párky, pacientům hlavně pomáháme byl publikován 9. září 2013 v 12.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...