Lymfodrenáž vám pomůže zhubnout, odstranit celulitidu a zvýšit imunitu

Tagy:  lymfatická masáž, masáž, zdraví, lymfa

Sponzorované odkazy:

Lymfodrenáž vám pomůže zhubnout, odstranit celulitidu a zvýšit imunitu

Lymfodrenáž může pomoci těm, jejichž lymfatický systém nepracuje správně. Ovšem pokud vám ji provede někdo špatně, může vás zásadně poškodit.

Je lymfedém léčitelný?

Můžeme odpovědět stručně: Ne, není léčitelný, ale je ovlivnitelný tak, aby byl udržen v tzv. „latentním“ stadiu. Ve velké části případů je ovšem funkce lymfatického systému narušena trvale, a proto pacient musí počítat s tím, že úplného vyléčení nikdy nedosáhne. Přinejmenším ne v dohledné době. Na druhou stranu, soustavnou péčí je možné udržovat systém v takovém stavu, kdy bude fungovat poměrně dobře a počáteční příznaky budou zmírněny na minimum, takže se pacientovi výrazně zlepší kvalita života.

Lymfodrenáž je velmi účinná, autor: wealth-ofhealthLymfodrenáž je velmi účinná, autor: wealth-ofhealth

Prvním cílem při léčbě poruch funkce lymfatického systému je dostat otok „pod kontrolu“. Toho se dosahuje prováděním tzv. komplexní dekongestivní terapie. Pro zahájení léčby lymfedému je ovšem nezbytné svěřit se do péče odborníka. Ten poruchu správně diagnostikuje a pak zahájí adekvátní léčbu. V minulosti se totiž vyskytly i případy, kdy byla léčba vedena tak nesprávným způsobem, že pacient nakonec dospěl až k invaliditě. Léčba lymfedému tedy musí být odborně vedená, důsledná, sestavená „na míru“ konkrétnímu pacientovi a většinou trvalá. Pokud je léčba lymfedému nastavena správně, bývá rychle a někdy až překvapivě úspěšná. Obtížná porucha ve formě lymfedému je pod kontrolou a léčba, zejména lymfodrenáž, navíc nezřídka přináší i příjemný „vedlejší užitek“: Může pomoci snížit tělesnou hmotnost, zlepšit některé formy celulitidy, zvýšit imunitu organismu, někdy se také zmírnít alergické reakce či napomoci k lepšímu vstřebávání hematomů po chirurgických zákrocích.

Článek byl publikován za souhlasu ordinace.cz

Článek Lymfodrenáž vám pomůže zhubnout, odstranit celulitidu a zvýšit imunitu byl publikován 4. října 2013 v 10.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...