4 tipy na správnou úpravu nehtů

Tagy:  ruce, kůžička, oděrky, pilník, manikúra, péče, tipy

Sponzorované odkazy:

4 tipy na správnou úpravu nehtů

Nehty a ruce celkově jsou vizitkou každého člověka a lecco o něm vypovídají. Pokud jsou vaše nehty zanedbané, nevzhledné či dokonce okousané, váš vzhled nezachrání ani značkové oblečení a prvotřídní účes. Pakliže nemáte čas navštěvovat speciální salony a nebo si na kosmetická studia prostě a jednoduše nepotrpíte, naučte se poměrně jednoduše pečovat o své drápky v pohodlí domova…

Vybavení je základ

Nikdo neříká, že si automaticky musíte obstarat vybavení jako profesionální nehtařská studia, ovšem pro základní manikúru se zkrátba bez některých pomůcek neobejdete. V první řadě si posviťte na kvalitní pilníky, jedině ty vám nehet opilují do takové podoby, která se vám libí a sluší typu a tvaru vašich rukou. Jeden pilník by měl být tvrdšího charakteru a ten druhý s jemným smirglem, který pouze zarovná a zahladí případné nedokonalosti. Dalším vybavením jsou pak samozřejmě nůžtičky, tyčinka na odumřelé kožní buňky a kleštičky.

Víte, jak upravit nehty?, autor: lele-breveglieriVíte, jak upravit nehty?, autor: lele-breveglieri

Jaký odlakovač?

Ně které ženy si stěžují na lámavé a třepící se nehty i přes to, že si ruce ¨,,nemáchají" ve vodě a používají velmi drahé zpevňující laky. Ovšem to vše je zbytečné, pokud si nehty odlakováváte odlakovačem s acetonem, který lůžko vysušuje a nehty jsou následně křehké, bez lesku a veškerých vitamínů. Na výběru odlakovače si proto dejte záležet a raději investujte, vaše nehty se vám dříve či později odvděčí svou krásou.

Předem namočit!

Abyste se vyvarovali poškození nehtového lůžka a oděrkám, před veškerými úpravami si ruce vždy na pár minut ponořte do vlažné vody, kde nehty změknou a budou pak veškerým úpravám poddajnější. K nehtům samozřejmě patří i jejich okolí, konkrétně odumřelé kůžičky proto nezapomínejte po koupeli odstraňovat.

Ruce jako ze škatulky

Nalakováním nehtů veškerá vaše práce s manikúrou rozhodně nekončí. Aby byl výsledný efekt dokonalý, musíte se dokázat postarat i o kůži rukou, která během procedury dostala poměrně ,,zabrat". Roce si tedy namažte speciálním krémem z bambuckého másla či aloe vera a nehtové okolí ošetřete olejíčkem.

Článek 4 tipy na správnou úpravu nehtů byl publikován 10. listopadu 2013 v 00.00 v rubrice Krása. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...