Nacházíte se: Úvodní stránka > Zdravá výživa > 4 tipy na jídla, která vás v zimě zahřejí
Sponzorované odkazy:
Stejně tak, jako s příchodem podzimu měníme letní šatník za podstatně teplejší kousky, přirozeně bychom se měli i jinak stravovat. Zatímco v horkých letních dnech si pochutnáváme na exotickém ovoci, lehkých salátech, sladkovodních rybách a vodnaté zelenině, na podzim a v zimě bychom měli konzumovat lokální suroviny jako jsou brambory, luštěniny, zelí, řepa, brokolice, jablka, vejce a také koření. Do jídelníčku bychom rovněž měli zařadit maso, a to i červené, lososa a nebo tuňáka. Nechte se inspirovat pár jednoduchými recepty, kterými obohatíte menu a na kterých si v mrazivých zimních dnech obzvláště pochutnáte.
Polévky jsou v zimním období obecně velmi populární, neboť jsou snadné na přípravu, rychlé, dobře stravitelné a především horké, což je v mrazech žádoucí. Pakliže se nechcete dennodenně připravovat s vývary, naučte se jednoduché krémy, které zachutnají celé rodině. Ideální variantou je například brokolicový krém. Brokolice je plná vitamínů a antioxidantů, které vám zlepší imunitu, proto byste ji do jídelníčku rozhodně měli zařadit.
Cuketa je velmi vděčnou zeleninou, kterou můžete bez obav konzumovat po celý rok. V létě je ideální jako lehká příloha, v zimě si ji můžete dopřát například obalovanou v trojobale a smaženou či zapečenou spolu s lilkem a balkánským sýrem. Ve fantazii se meze nekladou, tak hurá do obchodu pro čerstvou cuketu.
Klasickým jídlem, které známe snad všichni, je lečo. Bohužel spousta lidí jej nevaří, neboť nemají ze školky či školy příliš dobrou zkušenost. Zkuste ale toto chutné a lehké zeleninové jídlo v pohodlí domova, místo párku přidejte libovou šunku nebo kuřecí maso a nezapomeňte na pepř a sladkou papriku. Chutnou večeři máte na stole do pár minut.
Italská kuchyně je mezinárodní a snad nejpopulárnější kuchyní na světě. Není se čemu divit, neboť je jednoduchá na přípravu, poměrně snadno stravitelná a neuvěřitelně chutná. Snadnou, rychlou a teplou večeři si můžete připravit za pár minut. Záleží pouze na vás, zda si uvaříte špagety aglio ollio s česnekem a feferonkou a nebo připravíte mix ála co dům dal. každopádně těstoviny, samozřejmě uvařené al dente, jsou na zimu ideální volbou.
Sponzorované odkazy:
Vylecit.cz
Přebírání textů z těchto stránek je bez svolení autora trestné.
CMS vytvořilo amedio.cz.