Test arašídů - které jsou ty nejlepší?

Tagy:  arašídy, oříšky, jídlo, strava, sůl, voda, nákupy, společnost

Sponzorované odkazy:

Test arašídů - které jsou ty nejlepší?

Oříšky jsou velmi populárním ,,zobáním", které uvítáte u večerního filmu, v kině a samozřejmě na jakékoliv oslavě. Kromě známéhe faktu, že jsou velmi chutné, nesmíme zapomenout ani na jejich výživovou hodnotu, která rozhodně není k zahození. Ořechy obsahují nasycené omega 3 mastné kyseliny a zdravé tuky, které tělo nejenom potřebuje, ale přímo vyžaduje. Otázkou ale zůstává, jestli jsou všechny kupované výrobky nejenom prospěšné, ale také chutné. Podívejte se, jaké arašídy v testu uspěly nejlépe a zda nekupujete přesolenou drť, místo kvalitních plodů.

Pochutnejte si na kvalitních arašídech, autor: NutsinbulkPochutnejte si na kvalitních arašídech, autor: Nutsinbulk

Van Almerk Arašídy solené

Absolutně nejhorší variantou se staly arašídy solené od společnosti Van Almerk. V tomto případě platí, že je lepší si připlatit, neboť cena 8,90 naprosto odpovídala kvalitě. Oříšky byly vesměs půlené či dokonce drcené, nadměrně přesolené, připálené a vysušené. Jejich barva vypadala velmi ,,nezdravě" a chuť arašídů byla nevýrazná a mdlá. Po těchto oříškách v obchodech opravdu nesahejte.

Canto Arašídy pražené solené

O poznání lépe dopadly arašídy solené od společnosti Canto, které sice stojí o necelých deset korun více, než předešlí druh, ale změna je opravdu znát. Veliké plus oříšky získávají za absenci aflatoxinů, které se v některých testovaných druzích objevovaly. Za co je ale výrobku třeba body naopak strhnout, je nevýrazná, tuková chuť oříšků a zašedlá barva. Co se soli týče, ta je v průměrných hodnotách.

Bohemia Arašídy solené

Solené arašídy od Bohemia si zaslouží dvojku a to především za poměrně nízký obsah soli, který je ,,pouhých" 10 280 mg/kg, což je nejmenší naměřená hodnota z testovaných druhů. Obsah vody je zde trochu vyšší, ale oříšky jsou chuťově velmi dobré, akorát opražené a mají příjemnou barvu, což je také důležité. Balení obsahuje adekvátní množství úlomků a půlených jader. Na těchto arašídech si proto určitě pochutnáte.

Crox Peanuts Roasted & Salted

Nejlépe v testu dopadly poměrně neznámé oříšky od společnosti Crox. Jejich obsah soli je velmi příjemný a to 10 330 mg/kg, obsahují rovněž nejméně vody a jejich chuť je výborná. Co se ceny týče, i ta se pohybuje v dobré hladině, za balení zaplatíte necelých 23 korun, avšak jedná o 200 gramů. Na těchto arašídech si jednoznačně pochutnáte!

Článek Test arašídů - které jsou ty nejlepší? byl publikován 25. prosince 2013 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...