Test dětských uzenin

Tagy:  dětské uzeniny, děti, jídlo, strava, šunka, junior, párky

Sponzorované odkazy:

Test dětských uzenin

Uzeniny obecně nepatří k nejzdravějším druhům surovin a lidé by se jim měli spíše vyhýbat, než je vyhledávat. Drtivá většina z nich je totiž z velice nekvalitních složek, které jednak obsahují minimum masa a co je horší, jsou prosyceny solí, emulgátory a jinými škodlivými látkami, které mají na svědomí vysoký cholesterol a mimo jiné také cukrovku, která je čím dál častější.

Když se řekne dětské uzeniny, asi by vás automaticky napadlo, že právě ty budou o poznání kvalitnější, neboť je konzumují ti nejmenší. Opak je ale pravdou a dětské výrobky ve většině případů obsahují látky zdraví nebezpečné a nekonzumovatelné. Pokud ale přeci jen svým ratolestem chcete čas od času dopřát párek nebo šunčičku, vybírejte vždy takové výrobky, které obsahují co nejvíce masa a co nejméně soli a tuku.

Krůtí šunka pro děti

Krůtí šunka pro děti od společnosti LE&CO by dle samotného názvu měla být pro děti ideální. Co se obsahu masa týče, to je zde zastoupeno v 83 procentech, přičemž se jedná o krůtí prsa, nikoli o vepřový separát, jako je tomu u jiných výrobců. Vysoký podíl masa je úctyhodný, co je ale horší, je 12 procent přidané soli, dextrosa, želirující látka a stabilizátory. Najít takovou šunku, která by byla pro ty nejmenší opravdu vhodná je poměrně těžké, proto uděláte nejlépe, pokud si vyrobíte svou vlastní.

Není šunka jako šunka, autor: KentWangNení šunka jako šunka, autor: KentWang

Kuřecí dětský junior bez E

Klasický junior za pár korun, který známe jako ten nejlacinější ,,salám" ve všech supermarketech je velmi nevhodný, ale tento výrobek se od svého předchůdce naštěstí značně liší. Podíl masa je zde celkem 63 procent, což není nejvíce, ale výrobek neobsahuje konzervační látky, emulgátory, stabilizátory a k dobru mu musíme přičíst také snížený obsah tuku i soli. Tento produkt se proto na talíři vašeho dítěte čas od času objevit může.

Kuřecí dětské párky bez E

Kuřecí dětské párky bez E mají na svědomí drůbežářské Závody Klatovy. Obsah masa je zde o něco vyšší než u dětského junioru a to celkem 68 procent. Dále párky obsahují pitnou vodu, jedlou sůl, bramborový škrob, etrakty koření, amarantovou mouku, hroznový cukr, cukr, koření, chuťové látky, aromata, sušenou třešňovou šťávu, maltodextrin a nejvyšší obsah tuku ze všech tří výrobků, čili 19 procent. dětské párky jsou tedy sice bez ,,éček", zato mají nespočet přidaných látek a spoustu tuku.

Jak uspěly párky pro děti?, autor: crestcomJak uspěly párky pro děti?, autor: crestcom

Článek Test dětských uzenin byl publikován 20. října 2013 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...