Pravidelný pohyb vyhlazuje vrásky a působí proti depresi

Tagy:  Pohyb, strava, jídlo, životní styl, deprese

Sponzorované odkazy:

Pravidelný pohyb vyhlazuje vrásky a působí proti depresi

Vypít lahvičku s elixírem mládí by jistě bylo pohodlnější, ale dlouhověkost, zdravé tělo, veselou mysl a obličej bez vrásek získáte i pravidelným pohybem.

Nikdy není pozdě začít, ale pokud se chcete dožít vysokého věku a přitom si užívat pevného zdraví, vyplatí se hned od mládí pracovat na zásadách zdravého životního stylu – střídmě jíst a zdravě sportovat.

Nedostatek pohybu je spolehlivou cestou k obezitě, kardiovaskulárním chorobám, onkologickým onemocněním a psychickým potížím. To jednoznačně vyplývá z materiálu Život je pohyb a pohyb je život, který vydala Klinika tělovýchovného lékařství a kardiovaskulární rehabilitace Fakultní nemocnice Olomouc. Naopak pravidelný a správný pohyb:

Pravidelný pohyb je antidepresivní, autor: Elvert BarnesPravidelný pohyb je antidepresivní, autor: Elvert Barnes

má pozitivní vliv na srdeční funkci, zvyšuje stažlivost srdečního svalu a jeho elasticitu, zvyšuje srdeční práci. Srdce díky pohybu lépe funguje a stárne pomaleji, zvyšuje dechový objem při maximální práci a frekvenci dýchání, patří k základním režimovým opatřením při léčbě vysokého krevního tlaku – při zvýšení tělesné aktivity totiž poklesne krevní tlak o 5–10 mm Hg působí na oběhový systém, snižuje riziko kardiovaskulárního onemocnění, snižuje krevní tlak zlepšuje funkci plic, zásobuje tělo kyslíkem upravuje hodnoty krevních cukrů (prevence cukrovky) a tuků (lipidů), zvyšuje HDL (hodný) cholesterol. Zlepšuje metabolismus ve tkáních zpevňuje svaly, klouby, zlepšuje koordinaci zvyšuje hustotu kostní tkáně, takže je prevencí osteoporózy a snižuje riziko zlomenin optimalizuje (snižuje) hladinu ženských pohlavních hormonu – estrogenů, což je prevence rakoviny prsu zamezuje tvorbě vrásek působí proti zácpě, proti zažívacím potížím okysličuje a prokrvuje mozek – zlepšuje paměť a pozitivně stimuluje nervový systém

Takže každý, kdo by chtěl vypadat dlouho mladě, netrpěl zbytečně žádnou z uvedených nemocí, měl by začít sportovat.

Článek byl publikován za souhlasu ordinace.cz

Článek Pravidelný pohyb vyhlazuje vrásky a působí proti depresi byl publikován 3. srpna 2013 v 12.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...