Co zařídit a neopomenout, když čekáte miminko

Tagy:  děti, ratolesti, novorozenci, batolata, dětský pokoj, léky, , lactobacillus, hračky

Co zařídit a neopomenout, když čekáte miminko

Narození potomka je radostnou událostí pro celou rodinu a zatímco tatínek, babičky a tetičky jsou celých 9 měsíců v napnutém očekávání, nejintenzivněji celou situaci vždy prožívá maminka. Bude naše dítě krásné? Jaké bude jeho první slovo? Komu bude asi podobné? Na tyto a spousty dalších otázek nezná odpověď zatím nikdo, ovšem na co se můžete předem připravit, je dokonalé zázemí, díky kterému se z vašeho novorozence stane rázem nejšťastnější miminko pod sluncem.

Nejdříve myslete prakticky

Je celkem logické, že jakmile zjistíte, že jste v požehnaném stavu, máte chuť se vrhnout do prvního obchodu s dětskými oblečky a kompletně jej vykoupit. Než se ale rozhodnete bezmyšlenkovitě zruinovat své bankovní konto, zamyslete se zcela racionálně a ekonomicky nad tím, co je třeba zařídit nejprve. Každé dítě, i když to v počátečních fázích možná nevnímá, potřebuje své zázemí a jakési soukromí, které mu poskytne jedině nový svět pro děti v podobě dětského pokoje. Z počátku nemusíte příliš řešit jeho design a veškeré detaily. Do čeho ale rozhodně investujte, je bytelná postýlka, kvalitní přebalovací pult a prostorná skříň, ve které se snadno vyznáte. Nezapomeňte také na to, že děti brzy začnou vnímat barvy a nejrůznější stimuly, jež podporují jejich růst a vnímání. Hrajte si proto s barvami a nebojte se ani hraček pro miminka, která upoutají pozornost a nebo pomohou ratolest ukolébat.

Myslete na dětský pokojíček, autor: zostava-tip-top_2-detska-izbaMyslete na dětský pokojíček, autor: zostava-tip-top_2-detska-izba

Lékárnička pro nového člena rodiny

Každá domácnost by ve svém domě měla mít lékárničku, ve které najde základní potřeby jako jsou náplasti, desinfekce a léky na snížení horečky či proti průjmu. Pakliže se vám udělá nevolno, vždy víte, kam sáhnout, svému batoleti však sotva podáte tabletku, která je určena ryze dospělým jedincům. Možná vás představa zdravotních rizik vašeho dítěte děsí, ale není lepší, mít vždy ,,zadní vrátka"? Vybavte se proto nezbytnostmi jako je odsávačka na rýmu a ucpaný nos, dětský teploměr, sirup na horečku a kašel, který je učet čistě pro miminka a v neposlední řadě se informujte o Lactobacillu, který může být značnou úlevou pro vaše miminko, při intoleranci mléka či žaludečních potížích.

Lepší dříve, než-li později

Děti rostou jako z vody a než se nadějete, budou vám čiperně běhat po celém domě a těšit se z nových dovedností. V každé místnosti na ně ale může čekat spousta nástrah, kterým se proto raději předem vyvarujte. Ostré rohy stolů a komod opatřete silikonovými ochranami, zbavte se ostrých předmětů, květiny odložte do bezpečné vzdálenosti, parfémy nechte na polici v koupelně a veškeré saponáty a chemikálie zamkněte na sto západů a pokud bydlíte v domě, horní patro u schodů zabezpečte praktickými dvířky, přes která se dítě nedostane a tak mu nehrozí nebezpečný pád.

Víte, co děti potřebují?, autor: FlickreviewRVíte, co děti potřebují?, autor: FlickreviewR

Článek Co zařídit a neopomenout, když čekáte miminko byl publikován 24. ledna 2014 v 14.30 v rubrice PR články. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...