Kosmetika pro pleť, která tak trochu zlobí

Tagy:  kůže, pleť, kosmetika, ošetření, bioderma, eucerin

Sponzorované odkazy:

Kosmetika pro pleť, která tak trochu zlobí

Aby pleť byla stále pěkná a bez poskvrnky, musíte o ni pravidelně pečovat. Nestačí jen namazat si na tvář ráno a večer krém, byť jakkoli drahý. Doporučujeme rovnou čtyři kroky: čistit, tonizovat, ochraňovat, hydratovat. A ještě navíc vybrat si vhodnou kosmetiku. Zvlášť pokud máte pleť, která tak trochu zlobí.

Autor: fashionlearnAutor: fashionlearn

Čištění znamená odstranění nečistot z pleti – večer a odstranění odumřelých kožních buněk – ráno, pomocí čisticího gelu nebo čisticího pleťového mléka. Tonizace je dočištění pleťovou vodou, také ráno a večer, ochrana znamená denní krém, který by měl pokožku kvalitně chránit proti slunečnímu záření, proti nečistotám a škodlivým vlivům životního prostředí. Hydratace pak znamená noční krém, který pleť vyživuje a hydratuje v noci. To jsou základní přípravky k péči o pleť. Jak je vybírat?

Na trhu je spousta nejrůznějších přípravků, které slibují někdy až nesmyslné zázraky – omlazení, vypnutí, odstranění problémů aj. Jen některé ale dokáží své sliby splnit. Pokud si chcete ušetřit dlouhou cestu omylů a pokusů, než najdete produkty, které mají vynikající kosmetickou snášenlivost a viditelné výsledky, jsou příjemné ve smyslu pocitové spokojenosti, zvolte rovnou dermokosmetiku z lékáren.

Proč dermokosmetika?

Zjednodušeně řečeno: dermokosmetika vám přinese hlavně úlevu. Neexistuje žádná právní norma, která by specifikovala, co musí splňovat. Obecně ale od této kosmetiky obvykle prodávané v lékárnách můžete očekávat, že bude respektovat strukturu a funkci kůže, obsahovat aktivní látky a ty složky, které jsou specificky namířeny na určité problémy. Dermokosmetické přípravky jsou určeny pro ošetření všech typů pleti, a navíc obsahují pestrou škálu velmi účinných látek (aminokyseliny, antioxydanty, kyselina hyaluronová), které cíleně působí na problém v kůži. Mezi dermokosmetickými přípravky najdete produkty zajišťující výživu pleti, hydrataci pleti, vyhlazující vrásky, pečující o problematickou, suchou i citlivou pleť. K nejoblíbenějším značkám patří Bioderma a Eucerin. Francouzská Bioderma je dnes považována za synonymum pro kvalitní péči o problematickou a citlivou pokožku. Eucerin také přináší na náš trh komplexní řady výrobků vyvinutých speciálně na základě specifických požadavků jednotlivých typů problematické pleti a pokožky. Dermatologicky testované výrobky těchto značek zaručují účinnou péči o pleť. Dermokosmetika je totiž lékařská kosmetika – vyvíjejí ji lékaři a její prodej je vždy doplněn odborným lékárenským poradenstvím. Její předností je také to, že neobsahuje žádné parabeny ani minerální oleje a není ničím parfemovaná. Dermokosmetika je určena k podpoře rychlejšího obnovování struktur, které jsou uloženy hlouběji v kůži (dermis). Sama dermokosmetika nedokáže zabránit procesu stárnutí, je zde ale velmi dobrým pomocníkem, především pro své klinické výsledky. Komu může dermokosmetika pomoci: lidem s pokožkou citlivou, dehydratovanou, mastnou, suchou; na dětskou pokožku, na vlasy a pokožku hlavy, při potřebě ochrany před sluncem, při pigmentových skvrnách. Víte že: Více než 50% populace má citlivou pokožku. Symptomy citlivé pokožky se mohou u různých jedinců lišit, výrazně je ale ovlivňuje vnější prostředí. Čím teplejší a sušší je okolní vzduch, tím více může pokožka ztrácet vlhost a stávat se suchou. Suchá citlivá pokožka trpí nedostatkem mazu a epidermálních lipidů. Její funkce bariéry je tak významně oslabena. Dětská pokožka reaguje citlivěji na různé vlivy a je mnohem náchylnější k vysušování, přestože má stejnou anatomickou strukturu jako pokožka dospělého člověka.

Článek byl publikován na souhlasu ordinace.cz

Článek Kosmetika pro pleť, která tak trochu zlobí byl publikován 17. března 2014 v 12.00 v rubrice Krása a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...