4 důvody, proč nekonzumovat mléčné výrobky a cukr

Tagy:  strava, mléko, cukr, mléčné výrobky, sladkosti, jídelníček, zdraví

Sponzorované odkazy:

4 důvody, proč nekonzumovat mléčné výrobky a cukr

O mléčných výrobcích a cukru se vedou neustále debaty a spory. Jedni odborníci tvrdí, že jsou pro tělo neprospěšné a dokonce škodlivé, jiní mají zcela opačný názor. A pak je zde běžná populace, která se přiklání spíše na stranu toho, že bychom měli konzumovat naprosto všechno. Existují ale důkazy, které prokazatelné potvrzují, že jak mléko, tak cukr, dovedou tělu výrazně škodit.

Myslete na svou pleť

Málo kdo se může pochlubit dokonalou pletí, která nepotřebuje ani kapičku make-upu. Obzvláště ženy často trápí akné a to dokonce ve věku, které s pubertou rozhodně nemá nic společného. Podstoupili jste nejrůznější testy, hormony máte v pořádku a přesto se nemůžete zbavit pupínků? Pak možná stačí změnit stravu. Vědecké studie dokazují, že jednoduchý cukr obsažený například ve sladkém pečivu a sladkostech prokazatelně ucpává póry. Konzumace mléčných výrobků zase napomáhá k činnosti mazových žláz, díky kterým se pak pokožka mastí a tvoří nepříjemné komedony. Zkuste ze svého jídelníčku vyřadit koblihy, do kávy si místo mléka nalijte sojový nápoj a čekejte změny, které se co nevidět jistě dostaví.

Mléko prokazatelně zhoršuje pleť, autor: danielhurstphotographyMléko prokazatelně zhoršuje pleť, autor: danielhurstphotography

Pryč s celulitidou!

Celulitidu nelze odstranit! Tak toto vám řekne spousta lidí, kteří ji trpí a jsou možná i o svém tvrzení přesvědčeny. Háček je ale v tom, že pokud nevyzkoušeli změnu stravování, nemohli na svém pozadí a stehnech vypozorovat změny. Celulitida je ale známkou nezdravého životního stylu, do které rozhodně nepatří jednoduché cukry. Vyhněte se jim a pokožka, která nyní připomíná pomerančovou kůži, se vám brzy odvděčí.

Neustálé zahlenění

Již delší dobu se nemůžete zbavit kašle a každé ráno trpíte zahleněním? Pak příčina nemusí být v nachlazení nebo přechozené nemoci, ale jednoduše v konzumaci mléka nebo mléčných produktů. Ty totiž dovedou tělo dokonale zahlenit a znesnadnit tak vykašlávání a dýchání. Jste-li například alergik či astmatik, mohly by vás překvapit nepříjemné obtíže s dýchacím ústrojím.

Lék na průjem

Možná nejste jediní, které často trápí řídká stolice či dokonce průjem a nepříjemné ,,pohyby" v břiše. Nesnášenlivost mléčné laktózy není žádnou novinkou a v dnešní době ji trpí takřka 30 procent populace, což je opravdu mnoho. Vynecháním kravského mléka ze svého jídelníčku se vám uleví, stolice dostane tu správnou konzistenci a zažívání bude opět normálně fungovat.

Cukry jdou ruku v ruce s celulitidou, autor: ralph-and-jennyCukry jdou ruku v ruce s celulitidou, autor: ralph-and-jenny

Článek 4 důvody, proč nekonzumovat mléčné výrobky a cukr byl publikován 9. dubna 2014 v 12.00 v rubrice Zdraví, Krása a Zdravá výživa. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...