Nacházíte se: Úvodní stránka > PR články > Jarní detox s čerstvými šťávami
Nestihli jste na Popeleční středu začátek půstu? Nevadí, s jarní očistou organismu můžete stále ještě začít. Ulevit vnitřním orgánům, které se starají o zpracování odpadních látek v těle, přece můžete kdykoliv. Přečtěte si, jak si čerstvými šťávami z ovoce a zeleniny, jejichž konzumace je součástí každé detoxikační kůry, můžete toto postní období zpříjemnit.
Samozřejmě ovoce a zeleninu můžete jíst v pevném stavu, ale mnohem účinnější je pití čerstvých šťáv. Šetrným odšťavením, při kterém odstraníte vlákninu, podstatně zkrátíte dobu trávení, dodáte tělu více živin a ušetříte energii, kterou byste museli vydat k rozkousání a zpracování celých kousků. Pití čerstvě vymačkaných šťáv je při detoxikaci vhodné zejména ráno po probuzení, kdy tělo potřebuje zbavit nahromaděných toxinů a dodat vitamíny.
Čerstvými šťávami navíc skvěle doplníte svůj pitný režim, který je v době detoxikace nutné pravidelně dodržovat. Kvůli důkladnému vyčištění tlustého střeva doporučují odborníci vypít 2,5–4 litry denně, v závislosti na vaší hmotnosti. Ale pozor, alkohol se do toho nepočítá, v očistném období ho raději zcela vynechejte.
Při nákupu ovoce a zeleniny vybírejte jednotlivé kusy velmi pečlivě, zapojte svůj zrak, hmat i čich. Snažte se vybírat sezónní plodiny z tuzemských zdrojů, pokud možno v biokvalitě. Je zbytečné zanášet tělo jedovatými pesticidy nebo fungicidy, které se při pěstování obyčejně používají.
Před zpracováním nezapomeňte ovoce a zeleninu řádně umýt, nejlépe jemným kartáčkem pod tekoucí vlažnou vodou. Pro získávání čerstvých šťáv je nejvhodnější pořídit si kvalitní odšťavňovač, který vám ušetří spoustu práce a námahy. Ovoce a zeleninu zbavíte slupky, pecky či jádřince, nakrájíte na menší kousky, vložíte do odšťavňovače, a pak už si jen vychutnáváte lahodnou chuť čerstvé šťávy.
Vylecit.cz
Přebírání textů z těchto stránek je bez svolení autora trestné.
CMS vytvořilo amedio.cz.