4 rušivé elementy, které znesnadňují práci

Tagy:  zaměstnání, rušivé elementy, hluk, hovory, hlad, dopravní prostředky, elektronika, počítače

Sponzorované odkazy:

4 rušivé elementy, které znesnadňují práci

Každá vykonávaná činnost potřebuje určitou dávku soustředění, ať už okopáváte záhonky na zahrádce anebo sedíte v kanceláři. Bohužel v této hektické době si o klidném prostředí můžete nechat jenom zdát. Rušivých elementů je všude neskutečná spousta a některé jsou natolik silné, že mohou velmi negativně ovlivnit vaši práci.

Hlasité hovory

Být ve společnosti dalších lidí je příjemné a pro sociální život jistě důležité, ale někdy vám okolní osoby a jejich bezohledné chování může neuvěřitelně vadit a obzvláště pak v případě, že se na svou práci nemůžete pořádně soustředit. Americké vědecké studie dokazují, že v hluku jakožto takovém dnešní člověk pracovat může, co je ale kontraproduktivní, jsou hlasité hovory, kdy rozumíte každé slovo. Ač nevědomky, začnete hovor intenzivně vnímat, což vede ke snížené pozornosti.

Obyčejný hlad

Dalším nepříjemným faktorem, který ovlivňuje pracovní činnost, je prachobyčejný hlad, který spousta lidí podceňuje. V kanceláři lítáte jako fretka, protože máte před uzávěrkou a jídlo je to poslední, na co máte čas? Pak se připravte na podrážděnost, nervozitu a především roztržitost. Pokud chcete být ve své práci důkladní, na pořádný oběd a svačinu si čas vždy najděte.

Dopravní prostředky

Hluk automobilů je natolik pravidelný, že z míry vyvede málo koho, co vás ale může opravdu ovlivňovat, jsou prostředky MHD jako je tramvaj, trolejbus, ale také vlak, které jezdí nepravidelně a vydávají nepříjemné zvuky. Pokud máte možnost se od tohoto hluku nějak oprostit, určitě tak učiňte a předejdete nervozitě.

Počítače a elektronika

Moderní technologie jsou úctyhodné a ruku na srdce, kde bychom dnes bez nich byly. Ovšem jejich fungování si vybírá daň na našem zdraví. Neustále koukání do počítače, tabletu a mobilního telefonu prokazatelně zhoršuje zrak a dráždí nervová zakončení, a proto můžete bojovat jak s bolestmi hlavy, tak s podrážděností, která se na dobře vykonané práci obvykle nepodílí. Pokud jste v zaměstnání na elektroniku odkázáni, snažte se ji ve svém volném čase omezit a místo sledování televize raději vyrazte ven do přírody.

Článek 4 rušivé elementy, které znesnadňují práci byl publikován 24. května 2014 v 12.00 v rubrice Psychologie a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...