Jak se zbavit stresu z práce?

Tagy:  práce, pracovní stres, nervozita, odpočinek, osobní život, rodina

Sponzorované odkazy:

Jak se zbavit stresu z práce?

Každý vám řekne, že v životě je nejdůležitější zdraví, rodina a láska, nicméně bez peněz se nikdo neobejde a živořit také nechcete. Proto si přirozeně každý hledá takový způsob obživy, který mu zajistí veškeré blaho a svobodu. Bez peněz totiž v dnešní době není zábava a bez zábavy vám nevydrží žádný vztah ani rodinné zázemí. Ve snaze udržet si co nejlepší práci a získat postavení, díky němuž budete vydělávat slušné peníze, se můžete dostat do opravdového kolotoče, workoholismu a nekončícího stresu. Jak se zbavit pracovního stresu, který vás neustále paralizuje a ničí zdraví?

Buďte nad věcí

Práce je beze sporu důležitá a přirozeně o ni nechcete a nemůžete přijít, nicméně příliš stresu a nervozity vám nikterak nepomůže. Ba naopak, takový stav vás bude odvádět od dobrých pracovních výsledků a vaší vystresovanosti si pravděpodobně dříve nebo později někdo všimne. Snažte se být trochu nad věcí a říci si, že se z práce přeci nezblázníte a vaše zdraví je důležitější.

Myslete pragmaticky

Ještě před pár lety se lidé svého pracovního místa drželi zuby nehty a společnosti propouštěli v hojných počtech. Takové doby jsou však pryč a momentálně je situace opačná. Pracovních sil je na trhu práce málo a zaměstnavatelé se o kvalitní pracovníky doslova perou- Myslete v tomto ohledu pragmaticky, neboť vy máte v 21. století navrch.

Autor: aaayyymm eeelectriikAutor: aaayyymm eeelectriik

Nemějte práci na prvním místě

Pro někoho, kdo je workoholický kariérista a nemá prakticky nic jiného, než právě svoji práci, je zaměstnání vším. Pak se nelze divit, že takřka umíráte strachy ze ztráty zaměstnání, s nímž byste přišli nejenom o zdroj obživy, ale hlavně o životní náplň. Není však trochu škoda, ztrácet své mládí a drahocenné roky pouze prací? Naučte se trochu žít, navštěvujte přátele, plánujte rodinu a nemějte nikdy práci na první místě. Jakmile si přeházíte priority, pracovní stres razantně upadne, ba dokonce může zcela zmizet.

Stanovte si pracovní odpočinek

Stres jde obvykle ruku v ruce s vyčerpáním, nedostatkem jídla, spánku a pohybu. Naordinujte si proto pravidelný odpočinek a také pauzy, které by se měly objevovat i během pracovního dne. Pakliže nejste v zaměstnání klasicky 8 hodin denně, nevynechávejte oběd a sezení u stolu si zpříjemňujte svačinami a sem tam si popovídejte s kolegyněmi. Na škodu není ani krátká procházka po kanceláři nebo čerstvý vzduch, kdy si protáhnete končetiny a na chvíli vypnete a vyčistíte mozkové závity.

Autor: jean pierre gallotAutor: jean pierre gallot

Článek Jak se zbavit stresu z práce? byl publikován 10. listopadu 2016 v 12.00 v rubrice Psychologie a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...