5 tipů, které rychle zatočí s nastydnutím

Tagy:  nastydnutí, chřipka, čaj, med, zázvor, mléko, citrusy, polévka, vývar, zelenina, ovoce, vitamíny

Sponzorované odkazy:

5 tipů, které rychle zatočí s nastydnutím

Všichni jste to alespoň párkrát za život zažili. Ospalost, návaly, vodová rýma a absolutní malátnost. Chřipka a nachlazení si zkrátka nevybírají a bohužel se jednou za čas vrhnou i na toho nejsilnějšího jedince. Pokud vaše prevence ztroskotala v základech a nebo byla pro tentokrát nedostačující, vyzkoušejte pár zaručených triků, díky kterým budete fit a jako rybička již druhý den.

Pravý a silný zázvor

Čínská medicína je mocná a především funguje, což dokazuje také fakt, že se Číňané dožívají obecně největšího věku a s nemocemi si obvykle snadno poradí. Vyzkoušejte proto tisíce let starou recepturu a do čaje i nastrouhejte pravý a opravdu silný zázvor. Tento mok bude pálit a štípat, ale bacily a viry z vašeho těla vyžene během jednoho odpoledne. Zapomeňte na lékárnu a uzdravte se přírodní cestou.

Vitamínová bomba

S rýmou a začínajícím kašlem také poměrně rychle zatočí vitamínová bomba, kterou si připravíte snadno, rychle a v pohodlí domova. Postačí vám pouze citrusy, a pokud možno, co nejkyselejší. Do sklenice si vymačkejte dva citrony, pomeranč a grapefruit. Čistou citrusovou šťávu vypijte a čekejte zázraky, které se zanedlouho dostaví.

Polévka vás postaví na nohy, autor: commonswikimediaPolévka vás postaví na nohy, autor: commonswikimedia

Černý čaj s medem a mlékem

Možná vám představa černého čaje s medem a mlékem nepřijde příliš lákavá, nicméně angličané na ni nedají dopustit a pravdou je, že jsou vůči britskému sychravému počasí, poměrně odolní. Tato dobrota totiž dokonale odhleňuje a uvolňuje dýchací cesty, díky kterým budete během chvíle snadno odkašlávat.

Vývar jako od babičky

Silný hovězí, kuřecí nebo slepičí vývar je opravdovým zázrakem, a to především v době nastydnutí. Důvodem není fakt, že je polévka horká, jak si většina lidí myslí, ale především to, že silný vývar, pokud není z bujónu, obsahuje spousty vitamínů a důležitých látek, které vás postaví na nohy, i kdybyste nechtěli.

Zeleninová nálož

Při chřipce se říká ,,jez hodně ovoce", pravdou ale je, že zelenina obsahuje dleko více vitamínů, než právě zmiňované ovoce. Připravte si zeleninovou nálož v podobě okurky, papriky, cherry rajčat, mrkve a řapíkatého celeru.

Dejte si zeleninovou bombu, autor: BikurimSDejte si zeleninovou bombu, autor: BikurimS

Článek 5 tipů, které rychle zatočí s nastydnutím byl publikován 29. května 2014 v 12.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...