5 tipů, jak se konečně dobře vyspat

Tagy:  spaní, postel, matrace, bylinky, elektronika, organismus

Sponzorované odkazy:

5 tipů, jak se konečně dobře vyspat

Spánek má v životě každého jedince zcela nezastupitelnou roli, kterou nic nenahradí. Můžete své unavené tělo dokola ,,oblbovat" kávou a obdobnými preparáty s kofeinem, nicméně organismus si stejně po čase řekne o kvalitní dobití baterek. Spánku spousta lidí nepřikládá příliš veliký důraz a ani si neuvědomují, jak moc si ve skutečnosti škodí. Nedostatek dobrého spánku je totiž zdrojem spousty nemocí, ale také špatného psychického stavu. Vyčerpaný a nevyspalý organismus vás může dohnat až depresím. Pokud se chcete spaní oddávat, ale z nějakého důvodu vám není přáno, vyzkoušejte těchto pár tipů, díky kterým se vyspíte jako miminko.

Zbytečně neponocujte

Každý na sobě zaručeně pozná, kdy je unavený a měl by se tudíž odebrat do peřin. Pokud na vás únava přijde v 8 hodin večer, je celkem pochopitelné, že s ni hodláte ještě chvíli bojovat. Neměli byste to však přehánět, neboť jakmile se tělo bude delší dobu přemáhat, usnout vám půjde velmi obtížně a celková kvalita spánku pravděpodobně nebude stát za nic. Svému tělu naslouchejte a naučte se jej neignorovat.

Vypněte elektroniku

Vědecké studie dokazují, že zapnutá elektronika v místnosti, kde spíte, velmi negativně narušuje spánek, a to dokonce tak intenzivně, že se vám mohou zdát i noční můry. Pro všechny případy vždy před spaním vytáhněte vše ze zásuvek. Co se počítače týče, nesledujte oblíbené seriály a filmy těsně před spaním, rovněž byste mohli mít problém usnout a takzvaně zabrat.

Autor: commonswikimediaAutor: commonswikimedia

Kvalitní žaluzie

Budíte se v těchto horkých letních dnech v 5 hodin ráno? není se čemu divit, pokud vám do pokoje svítí sluníčko. Touto dobou je totiž již velmi jasné denní světlo a člověk může mít opravdový problém se spánkem. Pakliže vás sluneční paprsky ruší od snění, pořiďte si kvalitní žaluzie nebo rolety, které okno dokonale zatemní a vy tak budete mít i v pravé poledne pocit, že je ještě hluboká noc.

Před spaním bylinky

Již naše babičky spoléhaly na sílu bylinek a dobře dělaly. Bylinky jsou totiž všemocné a dovedou léčit a zklidňovat tělo i mysl. Pokud vás trápí podrážděnost, slabý spánek a nebo ošklivé sny, dejte si před spaním meduňkový, heřmánkový nebo levandulový čaj. Uvidíte, že změny nastanou prakticky okamžitě a navíc uděláte něco pro své zdraví.

Navštivte fyzioterapeuta

Možná si lámete hlavu nad tím, proč jste stále tak unavení, nevyspalí a podráždění, ač vlastníte kvalitní žaluzie a nikterak neponocujete. problém může být v ergonomii těla, které nevyhovuje postel, matrace anebo poloha, kterou při spánku zaujímáte. Pro všechny případy navštivte fyzioterapeuta, který vám poví více.

Článek 5 tipů, jak se konečně dobře vyspat byl publikován 9. června 2014 v 00.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...