5 tipů na svačiny k vodě

Tagy:  svačina k vodě, jídlo, strava, jídelníček, léto, prázdniny

Sponzorované odkazy:

5 tipů na svačiny k vodě

Léto a vysoké teploty zcela přirozeně svádějí k trávení volného času u vodu. Pokud si můžete tento luxus čas od času dovolit, pak nezapomínejte na podstatné věci, jako je sluneční ochrana, brýle, dostatek tekutin, ale také na svačinu. Jistě jste několikrát zažili situaci, kdy jste na nezbytnost, v podobě jídla, zcela zapomněli a následně jste buď hladověli a večer ,,vyluxovali" celou lednici anebo jste byli odkázáni na rychlé občerstvení v podobě hranolek a langošů, které, obzvláště v létě, nejsou ničím vhodným. A že nevíte, jaká svačina je k vodě ideální? Tady máte několik užitečných a především chutných tipů.

Klasický sendvič

Děláte svým dětem do školy pravidelně obloženou housku, bagetu nebo chleba? Pak nemusíte návyky nijak zvlášť měnit a připravte si takový sendvič i k vodě, kde vám jistě vyhládne. Pozor ale dejte na to, čím jej naplníte. Pakliže nechcete dostat salmonelu a strávit zbytek prázdnin v nemocnici, v pečivu by se neměla objevovat majonéze, žádný dresing, ani plátkový sýr nebo žervé. Zapomeňte také na vajíčka, ta jsou obzvláště zrádná. Co naopak do repertoáru zařaďte je čerstvá zelenina, tuhý sýr, šunka nebo salám, případně togu.

Autor: Italian_SandwichAutor: Italian_Sandwich

Lehký salát

Další vhodnou a vítanou volbou, je zeleninový salát, který prakticky připravte do uzavíratelné mističky. Opět zde platí žádná majonéza ani vejce a nic z mléčných výrobků nebo s obsahem oleje. Těmto produktů teplo a sluníčko, opravdu nesvědčí. Volba zeleniny je čistě na vás, přidat k ni můžete čerstvé bylinky, citrónovou šťávu, nějaké oblíbené koření, piniové oříšky, sezamová semínka nebo tofu.

Autor: Vegetable_SaladAutor: Vegetable_Salad

Oříšky

Skvělou svačinkou, a to nejenom k vodě, ale i během normálních pracovních dní, jsou veškeré oříšky. Ty obsahují zdravé oleje, vitamíny a vlákninu, pro tělo jsou tedy velmi prospěšné. Volte však raději přírodní variantu bez soli, cukru nebo různých polev. Kupte si například již namixovanou přírodní směs, která obsahuje kombinaci neloupaných mandlí, lískových oříšků, para ořechů a kešu.

Autor: Cashew_nut_industAutor: Cashew_nut_indust

Zdravé zobání

Další super variantou v podobě zdravého zobání, je musli, které rozhodně nemusíte pouze snídat. Pozor ale dejte na to, jaké musli si zakoupíte, neboť ne všechny produkty, jsou vhodné. Snažte se vybrat ty výrobky bez přidaného cukru a sladidel. Doma si je pak připravte do pytlíčku nebo krabičky a pochutnávejte si na koupališti na odpolední nebo dopolední svačině.

Autor: upupa4meAutor: upupa4me

Sušené ovoce

Čerstvé ovoce je jakožto dopolední svačina výborné, nicméně v horkých podmínkách, které u vody panují, by nebylo tou nejlepší volbou. Sáhněte proto po chytré alternativě v podobě sušeného ovoce, které vám dodá energii, potřebné živiny a vitamíny. Dejte si například sušené meruňky nebo švestky, dokonale chutnají také datle a dietní variantou jsou i sušená jablka jakožto křížaly.

Autor: Ab_foodAutor: Ab_food

Článek 5 tipů na svačiny k vodě byl publikován 24. července 2014 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...