4 tipy jak se vyhnout stravě z fast foodů

Tagy:  stravování, potraviny, jídlo, nezdravé jídlo, hranolky, smažené jídlo, svačina, pravidelné stravování

Sponzorované odkazy:

4 tipy jak se vyhnout stravě z fast foodů

O tom, že stravování ve fast foodech je velmi nezdravé, není sporu a vědomo si toho faktu je i malé dítě. Ovšem ani informace, kolik tuku, cukru, soli a dalších neprospěšných látek je v těchto pochutinách obsaženo, vám nezabrání v jejich konzumaci. Ba naopak, čím častěji si hamburger nebo smažené hranolky dopřáváte, tím častěji na ně máte chuť. Fast foodové potraviny jsou totiž vysoce návykové, čehož jsou si jejich řetězce moc dobře vědomi. Pokud se ale nechcete proměnit v časovanou cholesterolovou bombu a vážit sto kilo, naučte se rychlému občerstvené obloukem vyhýbat.

V první řadě pravidelnost

I ti jedinci, kteří fast foodům zrovna neholdují, se k jejich návštěvě občas ,,sníží". a důvod? Mají prostě a jednoduše hlad a KFC je první po ruce. Abyste se vyhnuli náhlým záchvatům hladu nebo chutí, naučte se jíst pravidelně. Snídaně-svačina-.oběd-svačina-večeře. Pokud budete tuto pětici dodržovat a to v přiměřených dávkách, nemůžete při pohledu na smažené kuře podlehnout.

Noste si svačiny

Tento bod plynule navazuje na ten první, kdy ve fast foodu vidíte jako spasení v případě hladu. A argumentace zní, že v tu chvíli nic jiného po ruce nebylo. S těmito výmluvami se jednou pro vždy rozlučte a začněte si nosit svačiny. Do každé kabelky si přihoďte musli tyčinku bez polevy nebo proteinový koktejl a pakliže si před odchodem z domu vzpomenete namazat celozrnný rohlík lučinou, máte další plus.

Noste si svačinky, autor: CatalinaLinkavaNoste si svačinky, autor: CatalinaLinkava

Nejezděte do ,,stravovacích" pater

Každé nákupní centrum je systematicky řazené tak, aby si v těm každý přišel na své. Obchod s obuví se samozřejmě nebude nikdy nacházet na stejném místě, ale potraviny obvykle najdete v přízemí a v posledním patře ,,ráj hranolek a hot dogů". Pakliže se nechcete stravovat v Burger Kingu, pak zkrátka do posledního patra, kde již oblečení ani doplňky nenajdete, nejezděte.

Čtěte a informujte se

A posledním krokem, který u většiny lidí funguje jako dokonalý ,,protilék", je informovanost. Přečtěte si na internetu, z čeho se vyrábějí hamburgery ve fast foodech, jak často se mění olej ve fritézách a zda jsou kuřecí nuggetky skutečně z kuřat. Vězte, že vás chuť velmi rychle přejde a uvítáte lososa s bramborovou kaší.

Jak se vyhnout fast foodu?, autor: JAOCTSJak se vyhnout fast foodu?, autor: JAOCTS

Článek 4 tipy jak se vyhnout stravě z fast foodů byl publikován 31. ledna 2014 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...