4 tipy, jak nepřibrat na dovolené

Tagy:  léto, hubnutí, dieta, kilogramy, odpočinek, prázdniny, jídlo, stravování, snídaně, alkohol

Sponzorované odkazy:

4 tipy, jak nepřibrat na dovolené

Dovolená u moře nebo třeba jen pár dní pod stanem nedaleko vašeho bydliště, patří k letním prázdninám a krásnému počasí, které toto období přináší. Odpočinek, relaxace, odreagování se od denního stereotypu, to všechno s sebou ale nese riziko povolení od klasického režimu a tím nabírání nechtěných kilogramů. Tady si opečete nad ohněm buřta, tu si dopřejete nanuka a než se nadějete, jste o deset kilo těžší. Pokud nechcete na dovolené přibrat, ale ani se cítit jako zajatec, držte se těchto ověřených triků, které vaši siluetu udrží pod kontrolou.

Nezapomínejte snídat

Lidé mají na dovolených tendence povolovat a chovat se velmi ležérně. Fakt, že si pospíte ale neznamená, že bude vaše první jídlo oběd. Pak totiž naženete stravovací deficit, který vás večer donutí zaútočit na stánek se zmrzlinou nebo si objednat dvojitou večeři. Na snídani tak nikdy nezapomínejte, ať už jste v pětihvězdičkovém hotelu nebo máte stravování ve vlastní režii.

Dopřejte si ráno a dopoledne

Stravování all inclusive je vždy zrádné, protože hotely často nabízejí švédské stoly, které se prohýbají pod váhou nezdravých pokrmů. Ty samozřejmě vždy vypadají lákavě. Snažte se udržet své chutě na uzdě a vybírejte si potraviny kvalitní a v odlehčené verzi. K obědu je k dispozici maso a pouze smažené přílohy? Pak si dejte pouze bílkoviny, na hranolky zapomeňte a raději sáhněte po zelenině. Kdy si můžete trochu dopřát a zahřešit, je snídaně. Ta často nabízí sladké pečivo, slaninu a máslo. Pečivo se snažte volit celozrnné, nikoli bílé, jogurt raději nízkotučný, klasické máslo zaměňte za margarín, džem si vyberte pouze ten kvalitní s ovocem a pokud se nemůžete obejít bez dezertu, raději si pochutnejte na piškotovém těstě s ovocem a želé, než na tučném čokoládovém dortu se šlehačkou. K svačině vám pak postačí jogurt, ovoce nebo třeba tvarohový dezert.

Autor: John HritzAutor: John Hritz

Vyvarujte se koktejlům

I na dovolené jste se zdárně vyhýbali nezdravým pokrmům a přesto jste se domů vrátili o pár kilo těžší? Vysvětlení možná spočívá v konzumaci alkoholických koktejlů, které jsou v hotelech samozřejmostí. Jenže takové mochito obsahuje spoustu cukru, piňa colada smetanu a sladký džus a cuba libre vodku a kalorickou coca colu. Nemůžete-li být bez alkoholu, raději si dopřejte kvalitní bílé víno nebo vinný střik.

Pravidelnost nemá pauzy

Čas od času si můžete zahřešit a místo lehkého salátu si prostě objednat burger se slaninou a chipsy. Vždyť jste přeci na dovolené, tak si trochu užijte. Od čeho si ale nikdy neodpočinete, je pravidelnost, ta výjimky nezná. Jakmile začnete jíst nepravidelně, metabolismus se zpomalí a vy tak přirozeně začnete přibírat. Pokud si dáte tučnější snídani, můžete vynechat dopolední svačinu. Mezi obědem a večeří však rozhodně nemůže být 6-ti hodinová pauza.

Autor: thienzieyungAutor: thienzieyung

Článek 4 tipy, jak nepřibrat na dovolené byl publikován 2. srpna 2014 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...