Jak předejít zimním depresím?

Tagy:  zima, plány, harmonogram, dovolená, sport, seznamování

Sponzorované odkazy:

Jak předejít zimním depresím?

V letních měsících každá doslova září štěstím a pohodou. Nejraději byste byli celé dny a noci v přírodě nebo na večírcích a nutno podotknout, že se vám pořádně “zapalují lýtka”. Jakmile se však začne ochlazovat, padá první listí, plavky schováte opět na další letní sezónu a konečně si uvědomíte, že se zase blíží zima, dostaví se zpravidla I depresivní stavy. Obzvláště těm, co se necítí příliš komfortně v osobním nebo I profesním životě. Víte, jak předejít typickým projevům depresivních stavů spojených s počasím a nepřízní podnebí? Máme pro vás pár skvělých tipů, které fungují.

Začněte plánovat

Depresím statisticky nejvíce propadají svobodní lidé, kteří najednou tráví chladné večery sami doma a o to více si uvědomují, co jim chybí a co by chtěli mít. Pakliže vám osamocené večery doma nesvědčí a stejně tak volné víkendy, naplánujte si celou zimu dopředu. Zajeďte navštívit svoji rodinu včetně prarodičů, jeďte na prodloužený víkend a na wellness pobyt s nejlepší kamarádkou. Zima uteče a vy budete zase zářit jako slunce.

Autor: @markheyboAutor: @markheybo

Sportujte o sto šest

Sportování by se měl věnovat naprosto každý člověk, který si cení svého zdraví a fyzické pohody. Sportování je nejenom skvělé pro postavu a zdravotní stav, ale během sportovních činností tělo vyplavuje endorfiny, neboli hormony štěstí, díky nimž se budete cítit senzačně nejenom v zimě. A záleží pouze na vás, zda se rozhodnete běhat, začnete chodit do fitness centra anebo na hodiny tance či jógy.

Nebojte se seznamovat

Je vědecky prokázáno, že většina depresivních stavů souvisí se samotou a touhou po opravdovém partnerském vztahu. Lidé zkrátka nechtějí a také nedokáží být sami. Pakliže je I toto Váš případ, nebojte se seznamovat, a to hojně. Možná chvíli potrvá, než najdete toho pravého nebo tu pravou, nicméně na každého se štěstí jednou usměje a vy tak možná příští zimu již sami nebudete. A kde se seznamovat? Prakticky kdekoliv vás napadne, zkusit můžete také osvědčené seznamky nebo schůzky naslepo.

Vydejte se do teplých krajin

Sluníčko a teplé počasí prokazatelně zlepšuje náladu a pozitivně působí i na ty lidi, které jen tak něco nepotěší a kteří se považují za věčné pesimisty. Lékem na zimní deprese je proto zcela přirozeně sluníčko. Vydejte se na zahraniční dovolenou do exotických oblastí a načerpejte energii na zbytek studené zimy.

Autor: Mac QinAutor: Mac Qin

Článek Jak předejít zimním depresím? byl publikován 13. listopadu 2016 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...