Test ovocných nanuků - platíte za kvalitu?

Tagy:  test nanuků, nanuky, vodové nanuky, ovoce, ovocná šťáva, cukr

Sponzorované odkazy:

Test ovocných nanuků - platíte za kvalitu?

Nanuky a zmrzliny jsou obecně oblíbenou letní pochoutkou a vlastně nejenom tou letní. Zmrzlinové poháry se celoročně nabízejí ve většině restauracích a mražené dobroty se mnohdy objevují i doma v mrazáku. Také si rádi horký den ochladíte nanukem? Pak byste měli vědět, zda platíte za kvalitní produkt nebo pouze za mraženou vodu…

X – POP MAX

Když se projdete v létě městem, spousta malých dětí bude v ručičkách svírat nanuky. Vy jim je s myšlenkou dobrého úmyslu koupíte, ve skutečnosti jim ale většinou kazíte zdraví, a to dosti zásadním způsobem. Děti si často vyberou zmrzlinu, která je barevná a vodová. Oblíbenou pochoutkou je nanuk X – pop max od značky Algida, kterou koupíte například v Tescu. Algida se prezentuje jako kvalitní prodejce, ale ve skutečnosti tomu tak většinou není. Zmrzlina by měla být s příchutí ovoce, zde ale najdete pouze 4 procenta jakési ovocné šťávy, dále pak spoustu cukru a bohužel i rostlinný olej. Toto svým dětem ani sobě opravdu nekupujte!

BON PARI

Bon Pari jsou snad nejpopulárnější dětské bonbóny, které jste jistě mlsali již vy. Děti si je často vynutí na dětské oslavy a nebo jako sladkou tečku za dobrá skutek. Netrvalo dlouho a na řadu přišla i mražená pochoutka v podobě nanuku na klasickém dřívku. Výrobek je nabízen jako ovocná dobrota. Oproti předchozímu nanuku obsahuje alespoň 19 procent ovocných šťáv, které jsou opravdu složeny z ovoce a jahodového pyré. Zbytek je ale voda a spousta cukru a také košeliny, což je látka sloužící jako potravinové ,,lepidlo". Ano tento produkt proto nepatří k těm nejlepším, nicméně stále lepší, než nanuk X – POP MAX.

CALIPPO

Pamatujete si onen vodový nanuk Calippo, který se praktiky vymačkával z tuby a byl neskutečným hitem? I o tento nanuk vaše děti již jistě žadonily a možná si ho čas od času dopřejete i vy. Víte ale, z čeho se doopravdy skládá? No nadšeni nebudete! Zde se totiž nachází pouhých 14 procent ovocných šťáv, které jsou více méně chemického původu, dále zde najdete samozřejmě pověstný cukr a a také tara gumu, která je však přírodního charakteru. Co v nanuku naštěstí chybí, je rostlinný olej, což je jisté plus.

Zahradní směs SPAR

Překvapivě nejlépe dopadl zdánlivě obyčejný nanuk z Intersparu, který se jmenuje Zahradní směs a stojí necelých 20 korun. nenápadná zmrzlina, které byste si v přívalu známých výrobců asi ani nevšimli, je ale ze všech nejlahodnější a také nejkvalitnější. Tento produkt se jako jediný skládá z opravdového mraženého ovoce, nejedná se tedy o žádnou směs mražených šťáv, jako je tomu u předchozích výrobků. Navíc je zde cukr, kakaová poleva bez tuku a také pár procent vody, která jsou však zanedbatelná. Na tomto nanuku si pochutná celá rodina.

Článek Test ovocných nanuků - platíte za kvalitu? byl publikován 15. srpna 2014 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...