Jak najít a poznat dobrého výživového poradce?

Tagy:  zdravá strava, stravování, výživový poradce, jídlo, menu, jídelníček

Sponzorované odkazy:

Jak najít a poznat dobrého výživového poradce?

V posledních letech se rozmohl trend zdravého stravování a lidé jdou, díky bohu za to, do sebe a snaží se se svým životem něco udělat. Čím dál více jedinců si uvědomuje, že bůček a tlačenka mohou být hřebíkem do rakve. Ovšem rapidně změnit životní styl není tak jednoduché a pokud se pro tento krok rozhodnete, neměli byste postupovat sami. Mohli byste si ublížit a výsledky by byly katastrofální. Kde a jak tedy hledat opravdového odborníka, který vás pouze ,,nestáhne" o finance a opravdu vám pomůže změnit život?

Internet nikdy nezklame

V domě vymoženosti jako je internet byste byli blázni, kdybyste jeho služeb nevyužili. Kromě všelijakých reklam, které mohou být klamavé, se totiž právě na webových portálech snadno dočtete recenze od skutečných lidí, kteří rádi sdělí své pozitivní, ale i negativní zkušenosti. Ať už si chcete koupit značkovou kabelku nebo hledáte výživového poradce, surfujte dlouho do noci, čtěte a nebojte se zeptat. Jde přeci o vaše zdraví!

Dejte na recenze známých

Kladné slovo z úst je vždy důležité, neboť platí staré dobré pořekadlo ,,na každém šprochu, pravdy trochu". Samozřejmě, kamarádka může přehánět, protože nedodržovala stravování, po tají jedla čokoládu a výsledky se nedostavili, ovšem pokud vám více zdrojů řekne, že onen trenér nebo výživový poradce není vhodnou volbou, hledejte raději jinde. A tak je tomu i opačně. Zkrátka a dobře, oslovte své okolí a chtějte co nejvíce interních informací.

Autor: KjplantAutor: Kjplant

Začněte u sebe

Jste-li absolutní laik a prakticky nevidíte rozdíl mezi párkem a libovou šunkou, můžete snadno naletět, protože vám člověk navykládá cokoliv jej napadne a vy mu nadšeně uvěříte. Není proto na škodu se začít vzdělávat na internetu nebo v odborných knížkách, kde získáte alespoň základní přehled o stravovacích návycích. Pakliže za poradcem přijdete s tím, že musíte jíst 5× denně, vynechat jednoduché cukry, bílou mouku, smažené a tučné pokrmy, hned s vámi bude jednat trochu jinak, než s naprostým začátečníkem.

Prejte se a zase se ptejte

Domluvili jste si osobní schůzku s výživovým poradcem? Pak neponechejte nic náhodě a nebojte se zeptat. Zda se daná osoba činnosti věnuje týden nebo 10 let nemusí hrát roli, co vás ale musí zajímat, je vše o vás. Jak bude probíhat diagnostika? Změříte mi tuk? Kolik bych měla vážit? Jak dlouho budu hubnout? Kdy je ideální přejít na udržovací jídelníček? Dbejte také na výčet svých alergií a intolerancí, které každého výživového experta musí zajímat. Než vynaložíte finance, čas a jisté úsilí, měli byste být stoprocentně přesvědčeni, že jste v rukou člověka, který vám doopravdy pomůže.

Autor: Len RizziAutor: Len Rizzi

Článek Jak najít a poznat dobrého výživového poradce? byl publikován 14. září 2014 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...