Jaká strava je pro děti (ne)vhodná?

Tagy:  děti, zdravá strava, cukry, tuky, náhražky

Sponzorované odkazy:

Jaká strava je pro děti (ne)vhodná?

Zatímco sebe mnozí odbývají anebo příliš neřeší, co jedí a nejedí, u dětí by tomu tak být rozhodně nemělo. Mějte na paměti, že jsou vaše ratolesti ve vývinu a to, čím se stravují, značně ovlivňuje jejich růst a také zdraví. Díky správné stravě můžete dokonce předejít mnoha alergiím, které se pak s lidmi táhnou celý život. Ovšem rodičů, kteří dětem připravují nevhodná jídla a školní svačiny je nespočet. Víte, co by vaše děti měly a neměly jíst? Možná budete překvapeni.

Domácí strava je základ

Základ úspěchu je beze sporu vždy domácí strava, která zaručí, že jídlo bude čerstvé a také plné vitamínů a minerálních látek. Kupované polotovary, dětské kaše nebo přesnídávky ve skle obsahují nespočet konzervantů, jež pro děti nejsou vhodné. A nuto zmínit, že přípravou domácích kaší a následně klasických jídel také značně ušetříte. Na vašem rozpočtu bude domácí příprava znát. Dejte si i tu páci s přípravou domácích svačinek do školy nebo na kroužky. Děti to ocení a vy s nimi nebudete neustále běhat po doktorech.

Autor: Mike MozartAutor: Mike Mozart

Nevěřte reklamám

Snad největším klamem jsou reklamy, které často deklarují svačinky plné výživnývh látek, čerstvého mléka, ořechů a bio vajec. Ve výsledku jsou ale kupované a balené svačinky plné cukru a nezdravých tuků. Pozor si proto dejte na pochoutky plněné krémy a čokoládou, nejrůznější oplatky a balené croissanty s náplněmi. Takové pochoutky jsou sladkostí jednou za čas, ale rozhodně ne plnohodnotnou svačinkou na dopoledne nebo odpoledne. Pokud přeci jenom potřebujete mít doma v zásobě nějaké ty balené svačinky, zaměřte se na značku Alnatura z DM drogerie, která produkty pro děti nepřislazuje a nepoužívá palmový olej.

Místo limonády domácí čaj

Co je snad ještě horší než kupované svačinky a sušenky, jsou limonády. Jakmile na sladké vodě nebo džusu uvidíte dětský obrízek, vyhněte se produktu obloukem, a to dosti širokým. Limonády obsahují samá neprospěšná “éčka”, soli, cukry a sladidla a často i nesmyslně palmový olej. Pokud vaše děti nechtějí pít jenom vodu, připravte jim domácí čaj, přidejte do něho trochu medu a citronu, nechejte vystydnout a chutné domácí osvěžení je na světě.

Článek Jaká strava je pro děti (ne)vhodná? byl publikován 4. září 2017 v 13.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...